Для стабільного електропостачання взимку: в Нікопольському районі пройде масштабна реконструкція мереж

ДТЕК Дніпровські електромережі проводить масштабну реконструкцію електричних мереж міст Нікополя, Марганця та Покрова, а також сусідніх Червоногригорівці, Придніпровського, Капулівки, Борисівки та Веселого. У найближчі 1,5 місяці фахівці компанії замінять понад 10 км ліній, близько 100 електроопор, встановлять 3 нових розвантажувальних трансформаторних підстанції. Це дозволить забезпечити більш стабільним та надійним електропостачанням близько 3 тисяч клієнтів в умовах пікових зимових навантажень. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Для стабільного електропостачання взимку: в Нікопольському районі пройде масштабна реконструкція мереж
В останні роки жителі району активно переходять на електроопалення, що підвищило енергонавантаження на мережі й вплинуло на якість напруги. Для того, щоб подача електроенергії була стабільною та якісною, фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять додаткове переоснащення електроінфраструктури в житлових районах: оновлюють лінії, проводять заміну обладнання. А також модернізують трансформаторні підстанції, підвищуючи їх надійність і забезпечуючи додатковими резервами потужності.

«ДТЕК прикладає максимум зусиль для того, щоб в кожному будинку було тепло і затишно взимку. Тому ми проводимо масштабну реконструкцію мереж в Нікопольському районі, яка дозволить забезпечити надійне електропостачання, особливо в період пікових зимових навантажень. Для цього підключаємо бригади з інших підрозділів (Апостолового, Кривого Рогу, Верхньодніпровська, Синельникового). Всі роботи закінчимо до кінця листопада та вкладемо в це близько 1,3 млн гривень», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Всього в оновлення енергоінфраструктури Нікопольського району в цьому році компанія інвестує понад 66 млн грн. Наразі ремонти проводять на вулицях Сталеливарній, Костромській, Барвистій, Металургів та Заводській в Нікополі. А також вулиці Новій у селі Придніпровському, провулках Кривому та Короткому, вулиці Звивистій та Набережному узвозі – в Марганці.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає жителів набратися терпіння і поставитися з розумінням до планових відключень під час реконструкції. Тимчасові перебої електроенергії – необхідний захід для проведення ремонтних робіт, що дозволить уникнути аварійних відключень в зимовий період.

Роботи проводять тільки в будні дні, переважно з 8:30 до 19:30. Дізнатися точний графік можна на сайті компанії https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

Як повідомлялося раніше, у 2021 році компанія інвестує в електроінфраструктуру області понад 1 млрд гривень. В тому числі в рамках програми «Велике оновлення мереж» проводиться реконструкція потужної підстанції 150 кВ «Грушевська» в Нікопольському районі, яка забезпечує електропостачанням понад 35 тисяч жителів Марганця. А також кабельної лінії від підстанції «Строймаш» та 9-тьох крупновузлових розподільних пунктів.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.