Дніпропетровщина – у лідерах України за темпами регіональної цифровізації

За результатами 2021 року Дніпропетровщина вийшла у лідери України за темпами регіональної цифровізації. У громадах активно розвивали мережу ЦНАПів. А ще під’єднували села до швидкісного інтернету. Про це під час пресконференції повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний, передає прес-служба.


«Багато зусиль покладено усієї нашої команди і громад. Регіон трансформується, активно переходить у «цифру». Все більше мешканців сіл мають доступ до швидкісної оптоволоконної мережі інтернет. Все більше громад – власні ЦНАПи», – зазначив Іван Начовний.


На Дніпропетровщині покриття швидкісним інтернетом – понад 80%. У 2021 році під’єднали майже 90 сіл регіону. Це декілька тисяч кілометрів мереж, потужністю понад 300 мб/с.

«Мета на цей рік – підключати школи, дитячі садки, бібліотеки. Цим соціальним об’єктам приділятимемо особливу увагу. І, звичайно, селам. Впевнений, громади охоче подаватимуть заявки на отримання державної інтернет-субвенції», – додав Іван Начовний.


У 2021 році на Дніпропетровщині створили 27 ЦНАПів. Один з них, у Юр’ївці, звели «з нуля». Понад 10 громад області отримали ЦНАП-субвенцію.


Нині на Дніпропетровщині 66 стаціонарних Центрів надання адмінпослуг, 17 філій, 89 віддалених робочих місць, 3 пересувні мобільні офіси.


У кожній з точок доступу розширюють перелік сервісів. Завдання максимум – 380 послуг.