Дніпропетровська спортсменка, олімпійська чемпіонка Анастасія Коженкова, може стати представником України в МОК

Сьогодні під час свята Олімпійського Прапора, присвяченого відкриттю XXXІІ Літніх ігор в Токіо, на прямий зв'язок з журналістами і спортсменами вийшла олімпійська чемпіонка з академічного веслування (ред. Олімпіада в Лондоні) Анастасія Коженкова, яка бере участь у виборах до Міжнародної асоціації атлетів при МОК. Про це стало відомо на місці події.

Дніпропетровська спортсменка, олімпійська чемпіонка Анастасія Коженкова, може стати представником України в МОК
Анастасія Коженкова поділилася враженнями про дуже спекотну погоду в Токіо (до 40 градусів Цельсія): «Люди пересуваються тільки в тіні».

Олімпійська чемпіонка розповіла, що ліжка дійсно картонні, так як організатори не хочуть завдати шкоди навколишньому середовищу після закінчення ігор. Анастасія розповіла, що багато спілкується з людьми, популяризує Україну на Олімпіаді і сподівається виграти вибори і представляти інтереси нашої країни в МОК

60fac5a046326.jpeg

Секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КУ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова розповіла про те, як будуть проходити вибори в Міжнародну асоціацію атлетів.

60fac5d697501.jpeg

«Зараз в Токіо знаходиться олімпійська Чемпіонка з академічного веслування (ред . Олімпіада в Лондоні) Анастасія Коженкова. На жаль, вона не отримала ліцензію, однак вона представляє Україну в складі збірної і балотується в Міжнародну асоціацію атлетів створена Моком - шанси досить високі. Асоціація створена для популяризації олімпійських видів спорту та допомоги спортсменам. Це дасть можливість нашій спортсменці представляти Україну в Міжнародному Олімпійському комітеті. Якщо говорити детально, в Олімпійському селищі роздаються анкети, і кожен спортсмен голосує. Анастасія, бажаємо тобі перемоги!», - розповіла вона.

60fac61e674b8.jpeg

Олімпійська Чемпіонка з академічного веслування (Олімпіада в Атланті) Діна Міфтахутдінова розповіла, що складно давати прогнози результатів спортсменів, однак поділилася надіями на виступ наших олімпійців: «Нас розпирає гордість за Чемпіона світу Богдана Нікішина, який буде нести прапор збірної України на відкритті Олімпійських ігор - 2020 в Токіо. На сьогодні вже є інформація, що Богдан буде виступати не тільки в командному заліку, а й особистому. Це велика відповідальність, побажаємо йому удачі. Також ми покладаємо великі надії на лідера, легкоатлетку, бронзову призерку Олімпійських ігор Ганну Рижикову-Ярощук. Не можу не сказати про нашу зірочку Ярославу Магучіх, вона є лідером декількох сезонів і дійсно готова показати результат. Не будемо забігати вперед, а будемо вболівати і тримати кулаки за наших спортсменів».

Нагадаємо, що на четвертій сесії Дніпропетровської обласної ради за підтримки голови облради Миколи Лукашука і всього депутатського корпусу були внесені зміни до бюджету в рамках програми президента «Здорова Україна». За результатами було виділено 3 млн грн на заохочення спортсменів, чемпіонів та призерів Паралімпійських і Олімпійських ігор.