Дніпровське метро цілодобово відкрите для укриття під час тривоги

Дніпровський метрополітен цілодобово працює як тимчасове укриття під час повітряної тривоги. Там є питна вода, аптечки. Для жінок із малюками – окремі кімнати з душовими, матраци. У разі потреби працівники підземки готові надати долікарняну допомогу, передає прес-служба Дніпропетровської обласної військовій адміністрації.


«Усі станції метро пристосовані для тимчасового укриття під час повітряної тривоги. У такому режимі працюємо цілодобово. Вночі люди можуть розміститися і на платформах, і у вагонах, які спеціально залишаємо на станціях», – розповів технічний директор Дніпровського метрополітену Тарас Шевченко.


Метро оснастили дизель-генераторами, змонтували мережі живлення. У разі відключення електроенергії вмикатиметься аварійне освітлення. У службових приміщеннях підземки установили фільтри для очищення води.


«Вдень у нас працюють фельдшерські пункти. В інший час долікарняну допомогу зможуть надати працівники. Спеціальне навчання пройшов весь персонал», – сказав начальник служби руху Дніпровського метрополітену Владислав Миркало.


Він додав, що на станціях є аптечки. Додатково закупили знеболювальні, серцеві препарати, для зниження артеріального тиску.


«Метро – це наше спасіння. Чуєте сигнал тривоги – негайно спускайтеся у підземку», – поділилася дніпрянка Вікторія Рощупкіна.


Як громадський транспорт метро у Дніпрі працює щодня з 7:00. Останній потяг вирушає зі станції «Покровська» о 17:55, з «Вокзальної» – о 18:00.