ДТЕК Дніпровські електромережі допомагають відновлювати роботу електромереж Укрзалізниці

Енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі допомагають колегам з Укрзалізниці відновлювати та повертати до роботи електричні мережі у Київській області. Після пошкоджень вдалось відновити рух поїздів, але повноцінне відновлення підстанцій потребує часу. Дві бригади фахівців оператора системи розподілу вже працюють над тим, щоб щонайшвидше забезпечити стале функціонування залізниці. Про це повідомляє прес-служба компанії.

ДТЕК Дніпровські електромережі допомагають відновлювати роботу електромереж Укрзалізниці

В умовах війни залізниця є ключовим транспортним сполученням та має стратегічне значення – це  чи не єдиний спосіб евакуації та пересування країною для мирного населення та волонтерів. Не зважаючи на це, ворог не зупиняється та продовжує руйнувати інфраструктурні об’єкти.

Минулого тижня через ворожі обстріли зазнали ушкоджень декілька енергооб’єктів Укрзалізниці по всій країні. Через це без світла лишились мешканці навколишніх населених пунктів та зупинилось залізничне сполучення.

Енергетики ДТЕК допомагають Укрзалізниці.jpg

 ДТЕК розуміє наскільки важливим є відновлення об’єктів залізниці для всієї країни. Тому 2 бригади ДТЕК Дніпровські електромережі вирушили на допомогу колегам з Укрзалізниці. 8 фахівців будуть працювати, щоб якомога швидше відновити роботу електрообладнання та повернути до нормального функціонування залізниці на Київщині. В той же час енергетики з Одеської області допомагають повертати до роботи електричні мережі залізничникам на Львівщині.

Аварійні бригади енергетиків ДТЕК безперервно працюють, щоб оперативно відновлювати електропостачання населених пунктів, які постраждали через бойові дії.

Енергетики, спеціалісти Укрзалізниці разом із лікарями, волонтерами, постачальниками найнеобхідніших харчових продуктів та ліків, роблять все від них залежне, щоб підтримати Україну та українців у складних умовах.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

У компаніях Групи ДТЕК працюють 56 тисяч працівників.

У своїй Новій стратегії 2030 року Група ДТЕК зобов'язалася трансформувати бізнеси в більш екологічні, ефективні та технологічні, які у своїй діяльності керуються принципами ESG, та взяла на себе зобов'язання досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Група ДТЕК – стратегічний інвестор в енергетичні активи в Україні та за кордоном. У 2021 році капітальні вкладення Групи ДТЕК склали 23,4 млрд грн, податкові відрахування – 31,9 млрд грн.

Група ДТЕК будує нову енергетику України.

100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.