ДТЕК Дніпровські електромережі допоміг відновити електропостачання для жителів Херсонської області

ДТЕК Дніпровські електромережі забезпечив електроживленням одну з високовольтних ліній АТ «Херсонобленерго», пошкоджену через обстріл у четвер, 24 березня. У суботу її допомогли відновити та під’єднали до ліній з боку Дніпропетровської області. Це дозволило відновити забезпечення електроенергією мешканців Дніпропетровщини, а також Херсонської області, які отримували живлення від цієї ділянки мереж та виявилися відключеними від електропостачання. Про це повідомляють у прес-службі компанії.

ДТЕК Дніпровські електромережі допоміг відновити електропостачання для жителів Херсонської області

Високовольтна лінія 150 кВ на Херсонщині забезпечує електроенергією як мешканців цього регіону, так і велику підстанцію у Дніпропетровській області. 24 березня в результаті обстрілу осколками було перебито провід повітряної лінії. Через відключення значно знизилася потужність цієї підстанції.

Розуміючи важливість електропостачання у військових умовах, ДТЕК Дніпровські електромережі оперативно перевели її на резервну схему електрозабезпечення. А також надали допомогу херсонським колегам щодо відновлення електропостачання у знеструмлених районах.

Фахівці західного підрозділу департаменту з експлуатації високовольтних мереж оглянули лінію «Херсонобленерго», виконали її ремонт та перепідключили на лінії з боку Дніпропетровської області. На цей час на неї подано напругу. А бригади ДТЕК Дніпровські електромережі повністю відновили надійність електропостачання як підстанції компанії, так і об'єктів АТ «Херсонобленерго».

Крім того, минулої доби електромонтери відновили електропостачання для 21 400 сімей у шести районах Дніпропетровської області, знеструмлених через негоду. В результаті шквального вітру була зламана опора, пошкоджено 2 трансформатори та спостерігалися масові обриви проводів через падіння високорослих дерев. До ліквідації аварій було залучено 17 бригад та 22 одиниці техніки.

Станом на 28 березня повністю знеструмленим залишається один населений пункт у сільській місцевості, смт Широке, близько 70 абонентів. Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі постійно працюють, аби оперативно відновлювати електропостачання. Аварійно-відновлювальні роботи в області планують завершити до кінця дня.

Раніше ДТЕК Дніпровські електромережі забезпечив електроживленням шість великих підстанцій АТ «Миколаївобленерго», які виявилися знеструмленими через обстріли. Компанія готова й надалі надавати допомогу всім операторам системи розподілу сусідніх областей, які постраждали внаслідок бойових дій. Працівники мають спеціальні інструкції для роботи у кризових ситуаціях та забезпечені всім необхідним для відновлення роботи обладнання під час отримання дозволів від Збройних Сил України.

Використовуйте лише офіційні канали інформації та зберігайте спокій. Наші фахівці готові приймати ваші звернення та відповідати на всі запитання через дистанційні канали обслуговування: соцмережі, сайт, чат-боти Viber та  Telegram та Viber-канал інформування «ДТЕК info ДНЕМ».

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

У компаніях Групи ДТЕК працюють 56 тисяч працівників.

У своїй Новій стратегії 2030 року Група ДТЕК зобов'язалася трансформувати бізнеси в більш екологічні, ефективні та технологічні, які у своїй діяльності керуються принципами ESG, та взяла на себе зобов'язання досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Група ДТЕК – стратегічний інвестор в енергетичні активи в Україні та за кордоном. У 2021 році капітальні вкладення Групи ДТЕК склали 23,4 млрд грн, податкові відрахування – 31,9 млрд грн.

Група ДТЕК будує нову енергетику України.

100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.