ДТЕК Дніпровські електромережі відновив електропостачання для понад 3 тисяч жителів Херсонської області

Аварійні бригади енергетиків ДТЕК повернули світло для 3642 жителів у 13 населених пунктах Херсонської області, які понад місяць були знеструмлені через бойові дії. Відновлювальні роботи провели за погодженням ЗСУ на прохання колег АТ «Херсонобленерго». Наразі аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі попрямували до Київської області, щоб допомогти відновити електропостачання населених пунктів після звільнення від російських окупантів. Про це повідомляють у прес-службі компанії.

IMG_20220412_092436_353.jpgПротягом 8-9 квітня електромонтерам ДТЕК вдалося відновити електропостачання у 13 населених пунктах Херсонщини. Область частково окупована, що не давало змоги місцевим енергетикам оперативно відновити роботу пошкоджених обстрілами ліній. Зокрема, вдалося повернути світло у села Високопільського району: Краснівка, Свободне, Кам'янка, Пригір'я, Розівка, Кочубеївка, Заградівка, Орлове, Нова Шестірня, Рівнопілля, Світлівка, Микільське та Наталине. Усього – 3 642 мешканців.

Крім того, енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі повернули електропостачання до 40 приватних будинків села Велика Костромка Дніпропетровської області, яке також постраждало через обстріл.

IMG_20220412_092437_896.jpgНаразі аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі допомагають відновлювати зруйновані мережі у Київській області, що були звільнені Збройними силами України від російських окупантів. Крім них, у Київській області працюють енергетики з Одеської області та Києва.

Аварійно-відновлювальні бригади розпочинають роботу одразу після розмінування цих територій. В першу чергу, фахівці компанії відновлюють високовольтні мережі 110-35 кВ, які забезпечують електропостачання населених пунктів. Після цього починають відновлення розподільчих мереж 10-0,4 кВ, які живлять безпосередньо житлові будинки.

IMG_20220412_092433_154.jpgЕнергетики співпрацюють із Територіальною обороною та Збройними силами України для отримання доступу до місць пошкоджень.

Раніше ДТЕК Дніпровські електромережі забезпечив електроживленням шість великих підстанцій АТ «Миколаївобленерго», які виявилися знеструмленими через обстріл. Компанія готова й надалі надавати допомогу всім операторам системи розподілу сусідніх областей, які постраждали внаслідок бойових дій.

Під час обстрілів або пошкоджень об'єктів електропостачання оперативно-виїзні бригади компанії готові виконувати аварійно-відновлювальні роботи. Працівники мають спеціальні інструкції щодо роботи в кризових ситуаціях та забезпечені всім необхідним для відновлення роботи обладнання у разі пошкоджень за умови отримання дозволів від Збройних Сил України.

Використовуйте лише офіційні канали інформації та зберігайте спокій. Наші фахівці готові приймати ваші звернення та відповідати на всі запитання через дистанційні канали обслуговування: соцмережі, кол-центр (056/066/067/063) 790-99-00, чат-боти Viber та Telegram та Viber-канал інформування «ДТЕК info ДНЕМ».

Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

У компаніях Групи ДТЕК працюють 56 тисяч працівників.

У своїй Новій стратегії 2030 року Група ДТЕК зобов'язалася трансформувати бізнеси в більш екологічні, ефективні та технологічні, які у своїй діяльності керуються принципами ESG, та взяла на себе зобов'язання досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Група ДТЕК – стратегічний інвестор в енергетичні активи в Україні та за кордоном. У 2021 році капітальні вкладення Групи ДТЕК склали 23,4 млрд грн, податкові відрахування – 31,9 млрд грн.

Група ДТЕК будує нову енергетику України.

100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.