Фентезі та дитяча казка: українські письменники презентували у ДніпроОДА свої книжки

«Мишасько і розгардіяш» В'ячеслава Купрієнка та «Дар Зрети» Літти Костер. Українські автори презентували у Дніпропетровській ОДА свої книги. Зачитували уривки, разом співали пісні. Наприкінці – влаштували автограф-сесію. Такі вечори в адмінбудівлі – гарна традиція, розповіла заступниця голови ОДА Ольга Горб. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА,

1.jpg

«Адмінбудівля вже давно перетворилася на майданчик для спілкування мешканців області. В ОДА вкотре влаштовуємо душевні вечори-презентації книг. Сьогодні в гостях В’ячеслав Купрієнко та Літта Костер», – зазначила Ольга Горб.

2.jpg

В’ячеслав Купрієнко прийшов на творчий вечір з гітарою. Його вже давно знають в Україні, як автора-виконавця військових пісень. Проте цього разу репертуар – дитячий. Бо й книгу бойовий офіцер, капітан-розвідник написав для дітей –  «Мишасько і розгардіяш». 

3.jpg

«Спочатку це був жарт. Я написав декілька історій, які сподобалися моїм друзям. Потім ще і ще. Через рік їх було вже 30. Так з’явилася ідея зробити книжку, – згадує В’ячеслав Купрієнко. – Іноді після презентацій я отримую відгук: моя дитина прочитала першу книгу, і ця книга – «Мишасько». Це найголовніше щастя для мене».

4.jpg

За словами В’ячеслава Купрієнка, герой його книги – допитливий винахідник та бешкетник. А головна філософія – мрійництво. Найцікавіше читати буде дітям 6-12 років. Але в цілому книга – для всіх.

5.jpg

«Моя книга називається «Дар Зрети». «Зрети» зі старослов’янського – це бачити те, що приховано від інших, – розповіла ще одна учасниця творчого вечора Літта Костер. – Ця книга про те, що у кожного є свій дар. Але потрібно його розкрити».

6.jpg

Літта Костер додала, що на написання фентезі її надихнула Львівщина. Зізналася: там навіть коли гуляєш лісом, тобі наче щось шепче. Так і у її книзі – переплітаються сучасний та потойбічний світи.

7.jpg

«Прийшов на зустріч, бо хочу більше дізнатися про українських письменників. Що вони зараз пропонують. Це розширює кругозір»,  – поділився гість творчого вечора Кирило Гладков.

8.jpg

«В час, коли через COVID люди сидять по домівках, чому б не використати привід зібратися разом? Тим  паче, підтримати «вітчизняного виробника» – письменників та поетів. Це завжди гарна ідея», – вважає гість вечора Олександр Денисюк.

11.jpg

Творча зустріч проходила з дотриманням карантинних норм. Всі відвідувачі мали COVID-сертифікати.

16.jpg