Спецтема

На Дніпропетровщині вже зробили понад 1 млн 910 тис щеплень від коронавірусу

На Дніпропетровщині вже зробили понад 1 млн 910 тис щеплень від COVID-19. Завершили курс вакцинації більш ніж 792 тис мешканців області. Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька, повідомили у прес-службі ДніпроОДА.



«За минулу добу щепили більш ніж 30 тис мешканців Дніпропетровщини. За темпами щоденної вакцинації населення ми – в трійці лідерів України. Випереджають тільки Київ та Київська область. Імунізуватися жителі регіону можуть у будь-який зручний час, зокрема на вихідних», – сказала Тетяна Квітницька. 



Як і раніше, в області працюють понад 30 постійних центрів вакцинації,  220 пунктів щеплення та 120 мобільних бригад. Зокрема, бригади імунізують бажаючих у торговельно-розважальних комплексах, на вокзалах, у гуртожитках. У Павлограді та Новомосковську діють пересувні пункти щеплення.

Нині в області у наявності понад 745 тис доз вакцин. На вибір – препарати AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer/BioNTech та Moderna.