Гранти, конкурси і тренінги: громадським активістам Дніпропетровщини розповіли про актуальні можливості

У ДніпроОДА пройшов форум для активістів регіону. Експерти розповіли про найактуальніші можливості для розвитку громадської організації. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний, передає прес-служба.

1.JPG
«На форум запросили різнопланові громадські організації: ветеранські, молодіжні, екологічні. Наше завдання – допомогти їм стати спроможнішими. Бо часто активісти мають ідеї і потребують коштів на їх втілення. Але не можуть їх отримати. Адже бояться або не вміють подаватися до грантових програм, конкурсів», – сказав Іван Начовний.

Учасникам форуму розповіли про можливості, які вони можуть використати для втілення власних задумів. Йшлося про гранти, конкурси, навчальні програми, основи проєктного менеджменту та кошториси. А ще – вирішення конфліктних ситуацій. Про діалоговий підхід розповів експерт проєктів ОБСЄ та ПРООН Олександр Мітьков.

2.JPG
«Це можливість вирішити ситуацію максимально позитивно для обох сторін конфлікту. Використовувати ненасильницьку комунікацію. Такий підхід гіпер-актуальний для громадських організацій. Адже він дозволяє якісно будувати взаємодію з органами влади, залучати активних громадян до прийняття рішень», – пояснив Олександр Мітьков.

Після теоретичної частини – практика. Учасники мали вигадати власний проєкт та грамотно оформити заявку на його фінансування.
3.JPG
«Мені цікава тема написання грантів. Хочу цьому навчитися, щоб успішно подавати проєкти, отримували фінансування і реалізовувати їх. Зараз прагну організувати форум для молоді з гендерної освіти», – поділилася учасниця зустрічі, представниця ГО «Дуїт» Анастасія Сокаренко.

Повністю вакциновані активісти регіону приєдналися до форуму у ДніпроОДА. Решта бажаючих – онлайн.
4.JPG
Форум організувала Дніпропетровська ОДА разом з громадською організацією «Дніпропетровська обласна спілка воїнів АТО» та за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».