Із початку війни на Дніпропетровщині працевлаштували 4,7 тис людей

4,7 тис безробітних працевлаштували на Дніпропетровщині за майже 2 місяці війни. Найчастіше – на посади трактористів, водіїв, підсобних робітників, охоронців. А ще кухарів, продавців, бухгалтерів. Про це розповіла під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА заступниця директора обласного центру зайнятості Наталія Селякова.

Із початку війни на Дніпропетровщині працевлаштували 4,7 тис людей

«На Дніпропетровщині із початку воєнного стану допомогли працевлаштувати 4,7 тис безробітних. Серед них і ті, хто реєструвався у службі зайнятості до початку війни», – розповіла Наталія Селякова.

Вона додала – отримати статус безробітного можна кількома способами. Зокрема, звернувшись до найближчого центру зайнятості. Або оформивши заявку у застосунку Дія.

«Із 24 лютого понад 300 безробітних пройшли професійне навчання. У квітні стартували курси з цифровізації та комп’ютеризації бухгалтерського обліку, офіс-менеджменту і діловодства. А ще на отримання професії молодшої медсестри. До навчання вже приступили 40 людей», сказала Наталія Селякова.

Нині у базах обласної служби зайнятості – понад 1,3 тис вакансій. Найбільше – у сільському господарстві, промисловості, транспорті, галузях охорони здоровя та освіти. Їх пропонують 450 роботодавців регіону. Є вакансії з наданням житла, є – для людей з інвалідністю.

Швидко отримати інформацію про актуальні пропозиції можна за допомогою чат-боту у Telegram.