Спецтема

Карантинні обмеження у транспорті: міжрегіональні та міжнародні перевезення для вакцинованих та протестованих

Вже тиждень діють встановлені Кабміном зміни в роботі пасажирських перевезень. Ані закордон, ані в іншу область без вакцинації або негативного тесту на COVID-19 – зась. Під обмеження потрапив автобусний, авіаційний і залізничний транспорт міжрегіонального та міжобласного сполучення. Як регулярного, так і нерегулярного. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Карантинні обмеження у транспорті: міжрегіональні та міжнародні перевезення для вакцинованих та протестованих
«Вакцинація – щит, який зможе допомогти приборкати епідемію коронавірусу. А ще скасувати карантинні обмеження і «кольоровий» поділ на епідемічні зони, – зазначила в.о. начальника управління цивільного захисту ДніпроОДА Тетяна Куряченко. – Дніпропетровщина нині «червона». Але мешканці, які зробили щеплення, можуть користуватися всім транспортом. Відвідувати кафе, ресторани, торгівельні центри».
 
Заходити в салон автобуса, на борт літака, у вагон потяга можна лише по одному із документів. Найперше, сертифікату про повну або однодозну вакцинацію від COVID-19. Підходить міжнародний, внутрішній та іноземний. Щепленими повинні бути пасажири, водії і члени екіпажу. 

Ті, хто ще не імунізувався, мають пред’явити результати ПЛР або експрес-тесту на коронавірус. Зробленого не пізніше, ніж за 72 години.

Усі довідки можна пред’являти у мобільному додатку державного порталу Дія. 

Виконання карантинних вимог контролюють представники Укртрансбезпеки разом з поліцією. Вони проводять рейди, виписують на порушників адмінпротоколи. 

Нововведення  не поширюються на міські та внутрішньообласні перевезення. А ще на легковий транспорт. 

Для невакцинованих людей на Дніпропетровщині діють й інші обмеження. Зокрема, недоступні заклади харчування, непродовольчі ринки та магазини, заклади культури, торгові центри. Відвідувачі та працівники повинні мати зелений COVID-сертифікат про повну вакцинацію.

Аби імунізуватися, достатньо прийти з паспортом та ІНН до найближчого центру масової вакцинації. А ще в області працюють кабінети щеплень при амбулаторіях та мобільні бригади. 

У Дніпропетровській області зробили майже 1 млн 590 тис щеплень. Понад 650 тис мешканців вакцинувалися двома дозами.