Кого з дітей, які виїхали з України через війну, потрібно поставити на консульський облік (КОРИСНО)

Дітей, які нині евакуювалися за кордон, потрібно ставити на облік у консульствах. Проте не всіх. З яких саме категорій, під час брифінгу розповіла головна спеціалістка Служби у справах дітей ДніпроОВА Алла Борисенко, передає прес-служба.

Кого з дітей, які виїхали з України через війну, потрібно поставити на консульський облік (КОРИСНО)

«Країні потрібно знати, де знаходяться її діти. Особливо ті, котрі були вимушені виїхати за кордон через війну. Консульства захищають інтереси та права своїх громадян. Та й допомогти тим, хто стоїть на обліку, легше. Адже відоме місце їх перебування», – зазначила Алла Борисенко.

Підлягають консульському обліку вихованці дитячих закладів. Незалежно від того, чи мають статус сироти, і чи позбавлені батьківської опіки.  Друга категорія – ті, хто знаходиться у патронатних родинах. Третя – маленькі українці, влаштовані у прийомні родини або дитячі будинки сімейного типу. А ще діти, яких вивіз за кордон один з батьків без письмової згоди іншого. Або вони виїхали лише в супроводі когось з родичів.

Звернутися до консульства або посольства люди мають, коли вони дісталися останнього пункту призначення. Дорослому-супроводжуючому потрібно надати свої контактні дані, номер телефону, документи, що посвідчують особу, довідку опікуна або патронатного вихователя. А ще повідомити адресу тимчасового проживання та відомості про дитину.

Адресу необхідного консульства можна дізнатися на сайті.

1.1.JPG

2.2 (1).JPG