Конкурси проєктів, патріотичне виховання та плани на рік: у ДніпроОДА вперше зустрілися учасники Координаційної ради

У ДніпроОДА вперше зустрілися учасники оновленої Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства. Говорили про плани на 2022 рік. Зокрема, проведення конкурсів для громадських організацій та патріотичне виховання молоді. Про це сповістив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

1.jpg
«Прагнемо дати поштовх розвитку громадянського суспільства на Дніпропетровщині. Підтримати цікаві ідеї. Поглибити партнерські відносини між обласною владою та активістами регіону. В цьому допоможе Координаційна рада», – наголосив Володимир Орлов.

Перше засідання Координаційної ради присвятили плануванню роботи на наступний рік. Один з основних напрямків – проведення конкурсів для громадських організацій. Переможці отримають кошти з обласного бюджету на втілення власних ідей.
2.jpg
«Конкурси будуть відкритими та прозорими. Попередньо для їх проведення визначили кілька тем. Серед них – просвітницька діяльність та цифровізація», – розповіла співголова Координаційної ради Анна Колохіна.

Акцент зроблять на роботі з територіальними громадами, зазначив представник громадської організації «Асоціація аналітиків політики» Валерій Дрешпак. На його думку, ядро активності має бути саме «на місцях».
3.jpg
«Від Координаційної ради піде позитивний імпульс. Маємо бажання допомогти, обмінятися досвідом. Якщо це підтримають громадські організації, матимемо дуже хороший ефект», – підкреслив Валерій Дрешпак.

Голова громадської організації «Голос Дніпра» Ольга Гауке має ідеї для патріотичного виховання молоді. На її думку, говорити з підростаючим поколінням потрібно його мовою.
4.jpg
«Маємо влаштовувати флешмоби. Запустити короткі відеоролики в YouTube і TikTok. Тоді діти це підхоплять і почнуть прислухатися», – сказала Ольга Гауке.
Остаточно сформувати плани на 2022 рік Координаційна рада має до кінця листопада. Наступну зустріч намітили на грудень.
Координаційна рада сприяння розвитку громадянського суспільства при ДніпроОДА – консультативно-дорадчий орган. До неї входять представники обласної влади, громадські активісти, депутати. Загалом – понад 20 учасників.