#Марафон_30: за роки незалежності понад 2,8 тис мешканок області отримали звання «Мати-героїня»

За роки незалежності 2801 мешканка Дніпропетровщини отримала звання «Мати-героїня». Держава відзначає жінок, які виховали до 8-річного віку 5 та більше дітей. Про матерів-геройок області – в серії матеріалів від ДніпроОДА до 30-ї річниці незалежності України.

#Марафон_30: за роки незалежності понад 2,8 тис мешканок області отримали звання «Мати-героїня»
«Пишаємося, що на Дніпропетровщині понад 2,8 тис матерів-героїнь. Такі жінки гідні великої шани. Материнство – нелегка та відповідальна праця. Виростити дітей, виховати в них повагу до інших, допомогти знайти себе у житті під силу справжнім мужнім геройкам», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

Майже 20 матерів-героїнь Дніпропетровщини виховують понад 10 дітей. Одна з них – мешканка Апостолового Лариса Зоря. У жінки 11 синів та доньок. Нині чекає на появу ще одного малюка.

«Я росла одна в сім’ї, а мріяла про велику родину. Моє призначення – давати життя та виховувати дітей. Буває важко, хотілося б перепочити, але у матері немає вихідних», – розповіла Лариса Зоря.

У Наталії Сімкіної з Миколаївки Синельниківського району – син і чотири доньки. Старший Максим – студент, працює у Харкові. Анна закінчила коледж культури у Дніпрі. Надія вчиться на фельдшера у Павлограді. Молодші дівчатка – школярки. Даша – дуже ерудована, краща у класі. Настя грає на фортепіано, прагне опанувати й гітару.

«Коли виходила заміж, чоловік сказав мені: в нас буде багато дітей. Та я не зважила на його слова, – поділилася Наталія Сімкіна. – Діти – наша гордість. Підтримуємо всі їхні прагнення. Хотілося б, щоб вони і далі розвивалися, навчалися. Радітимемо будь-яким успіхам».

В Україні проходить національний інтернет-марафон до 30-річчя незалежності. Його мета – зібрати цікаві історії, які стали знаковими для держави.

Поділитися розповідями про події з власного життя можуть і мешканці області. Для цього необхідно викласти їх на власній сторінці у Facebook і відзначити хештегами: #Наша_незалежність та #Марафон_30.