Майстер-класи, інтерактиви та лекції: як Дніпропетровщина відзначить День музеїв

У музеях Дніпропетропетровщини до професійного свята підготували майстер-класи, інтерактиви, лекції та волонтерські акції. Заходи благодійні. Збиратимуть кошти для допомоги військовим. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Майстер-класи, інтерактиви та лекції: як Дніпропетровщина відзначить День музеїв

«Хоч і під час війни, поза експозиційними залами, з корективами, але«Ніч музеїв» на Дніпропетровщині відбудеться. Для мешканців та гостей області підготували особливі заходи, – сказала начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ДніпроОВА Наталія Першина. – Наші музейники взагалі мають якусь неймовірну суперсилу. Нині вони оберігають від загарбників історичну та культурну спадщину. Охороняють безцінні експозиції та архітектурні пам’ятки».

«The power of museums» – так звучить цьогорічна тема свята. Кожен музей вирішив трактувати її по своєму.

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького запрошують гостей 21 травня. Запланували екскурсії, виставки, інтеракивні заняття, майстер-класи, пізнавальні лекції. Розгорнуть дві вуличні локації: під музейним дубом та біля знаменитих кам’яних баб.

Святкова програма триватиме з 12 до 19 години. Серед інтерактивів, зокрема, стрільба з луку і арбалету та експериментальна археологія для дітей. А ще майстер-клас з виготовлення шумлячих підвісок. Буде технологічна локація від «NoosphereeEngeneriingSchool». Не обійдеться й без музики. Усі охочі можуть завітати на екскурсії по Соборній та Музейній площам. На деякі заходи необхідна попередня реєстрація. Докладний розклад – за посиланням.

До колег долучаться співробітники музею «Літературне Придніпров’я». О 13:00 представлять свою програму «Врятувати НЕрядового кота Альберта».

Заплановані інтерактивні читання казки «Муфтик, Півчеревичок і Мохобородько» Ено Рауда.  А ще можна буде познайомитися з новими героями лялькового музейного театру. Гості свята зможуть проявити свою творчість не лише як актори-ляльковики, а й як художники-колористи. Для них підготували тематичні літературні розмальовки. Ввечері о 19:00 відбудуться літературні онлайн-читання.

Усі заходи – благодійні. Збиратимуть кошти на потреби ЗСУ.

У Музеї історії Дніпра святкуватимуть 21 і 22 травня. Підготували імерсійну виставу та благодійну акцію «Дніпро.  Волонтерство поза часом». У залах облаштують різні локації:  плетіння маскувальних сіток, виготовлення оберегів, формування цивільних та військових аптечок. Кожен зможе долучитися. А ввечері покажуть виставу з елементами живої бесіди, імпровізації, інтерактиву «Екстрасенси в Дії».