Майстер-класи з малювання, аніматори, подарунки та святкові вистави: на Дніпропетровщині відзначили День захисту дітей

До тематичних заходів, які відбулися у всій області, долучилися діти переселенців та учасників АТО, діти з малозабезпечених родин й ті, хто позбавлений батьківського піклування. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Майстер-класи з малювання, аніматори, подарунки та святкові вистави: на Дніпропетровщині відзначили День захисту дітей

Ірина переїхала з 4-річним сином Максимом з Харкова. Район, в якому жила родина, з першого дня російського воєнного вторгнення піддавався постійним обстрілам. Жінка розповідає: на початку березня виїхали з чоловіком та сином спочатку на Київщину, потім перебралися на Дніпропетровщину. Нині, каже Ірина, її Максиму бракує спілкування з однолітками, тож такі свята – вкрай важливі.

«Я радію, коли бачу його щасливі очі. Максиму всього чотири роки, але він вже розуміє, чому ми мусили поїхати з дому. Він пам‘ятає, як ми ховалися у бомбосховищі, і зараз інколи погано спить через стрес. Тому для нього таке святкування – справжня подія, яка дозволяє відволіктися», – поділилася враженнями Ірина.

!MG_0014.JPG

На Новомосковщині під час свята діти малювали патріотичні малюнки, розважалися на батутах, а наприкінці подивилися казкову виставу «Хто подолає дракона».

«Наші діти вже звикли до звуків сирен. Вони вмить подорослішали і знають, що в країні йде війна. На жаль, тисячі дітлахів були вимушені поїхати з рідних міст, а замість розваг під час літніх канікул зараз ходять до укриттів. Тому наше завдання – створити для малечі максимально комфортні умови, наскільки це зараз можливо. Зробити так, щоби дитинство не асоціювалося в них лише з війною», – сказав голова обласної ради Микола Лукашук.

 !MG_0057.JPG

Святкові заходи сьогодні відбулися в різних куточках області, до них долучилися й очільники громад Дніпропетровщини. Малечі дарували подарунки, але найголовніше, певні організатори свят, – це щирі емоції, які надовго залишаться в пам‘яті дітлахів.

«Ми допомагаємо і дітям Дніпропетровщини, і маленьким переселенцям пережити нинішню ситуацію, влаштовуючи такі свята. Співпрацюємо з громадами в питанні організації заходів для малечі. Органи місцевого самоврядування допомагають переселенцям та їхніми дітям. І дорослі, і малеча наразі забезпечені всім необхідним», – розповіла начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Лілія Гиренко.

photo5240212830060395194.jpg

Дітей залучали також і до спортивних подій: в Покровській ТГ, наприклад, влаштували футбольні змагання.

Саюк 1.jpeg

!MG_9907.JPG