Майже 350 тис родин Дніпропетровщини отримали державні соціальні виплати у квітні

У квітні понад 350 тис родин області отримали державну соціальну допомогу. Зокрема, малозабезпечені мешканці, багатодітні сім’ї та одинокі матері. Про це під час брифінгу розповіла заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олександра Довидовська.

photo_2022-04-14_10-24-57.jpg

«У квітні область отримала понад 678 млн грн на виплату усіх видів державних соціальних допомог. А ще готівкових пільг на оплату житлово-комунальних послуг та субсидій. Це – 100% від потреби. Кошти мешканцям надходійшли на особисті банківські рахунки або «Укрпоштою», – розповіла Олександра Довидовська.

Зокрема, у квітні держану соціальну допомогу виплатили 154,5 тис родин. Житлову субсидію призначили для майже 193 тис домоволодінь.

Пільгами на оплату житлово-комунальних послуг готівкою забезпечили понад 18 тис мешканців. Ще 48 тис – у безготівковій формі.

Переселенцям, які приїхали на Дніпропетровщину, не потрібно оформлювати нові банківські рахунки для отримання держдопомоги. Виплати надходять на ті ж самі, що і зазвичай.

Олександра Довидовська додала: переселенцям, які раніше отримували кошти «Укрпоштою», потрібно звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку. Банк зробить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER». Щоб його отримати, потрібен паспорт та індивідуальний податковий номер.