Мешканцям Нікопольщини, які постраждали під час обстрілів, розповіли про допомогу у реабілітації

Мешканців Нікопольщини, постраждалих під час ворожих обстрілів, запросили на тренінг. Людям розповіли, які для них існують можливості з реабілітації. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.


«Вдячні партнерам, з якими співпрацюємо. Вони надають допомогу тим, хто цього найбільше потребує. Зокрема, мешканцям Нікопольського району, які щодня під ворожими атаками», – зазначив заступник директора департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Юрій Петренко.


Навчання провели представники громадської організації «Ерлайт». Наразі вони втілюють проєкт у Чернігівській, Сумській та Дніпропетровській областях. Ініціатива спрямована на підтримку цивільних, постраждалих через збройну агресію.


«Заохочуємо людей знати свої права. Не боятися звертатися за допомогою. Загалом же ми займаємося гуманітарною і соціальною підтримкою, надаємо юридичний супровід. Опікуємося питаннями реабілітації», – сказав регіональний координатор проєкту ГО «Ерлайт» Олег Мірошніченко. 


Спікерами тренінгу стали й фахівці міжнародної організації «Лікарі без кордонів». Вони розповіли про свою роботу.

«Займаємося міжгоспітальним перевезенням хворих. За принципом швидкої допомоги. Транспортуємо пацієнтів до лікарень в межах однієї області, до інших регіонів України і за кордон. Завтра, наприклад, будемо доправляти людину з Верхньодніпровська до Нікополя. Пацієнт пройшов реабілітацію і готовий повернутися додому», – розповів представник організації Олександр.


Серед учасників зустрічі – пані Галина з Нікополя. Жінка каже, обстріли заставали її вдома, на вулиці і навіть коли ходила до церкви. Трохи більше місяця тому отримала поранення.

«Була в лікарні. Тільки вийшла з медзакладу, коли прилетіло у кількох метрах. Уламками посікло. Тільки зараз потроху відходити почала. Намагаюсь мислити позитивно», – наголосила пані Галина.


Її сусід прийшов на тренінг у свій ювілей. Чоловіку – 70 років.


Ворожий дрон влучив прямісінько в автівку пана Олександра. Зізнається, дивом не зачепило, обмежився контузією. Машина відновленню не підлягає.