Музика на руїнах: військові Дніпропетровщини заспівали гімн українського спротиву

Військові Дніпропетровщини долучилися до всеукраїнської патріотично-мистецької акції «Час обрав нас». На руїнах першої будівлі в регіоні, знищеної ворожими ракетами, оркестр ОК «Схід» виконав гімн українського спротиву – пісню «Ой у лузі червона калина». Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної військової адміністрації.


Диригент військового оркестру Олександр Жарій каже – часу на репетиції не було. Підготувались за півгодини та зіграли майже експромтом.


«Виконали історичний твір – пісню «Ой у лузі червона калина». Це марш Українських січових стрільців. Пісня відображає мужність та стійкість українців – мабуть, як жоден інший музичний твір, – сказав диригент військового оркестру Олександр Жарій. – Емоції переповнюють. Знаємо – в нас сильна армія та мужні люди. Україна переможе, бо правда на нашій стороні».


Військові заспівали на руїнах будівлі у Дніпрі. Понад місяць тому вона була зруйнована ворожими ракетами.


 «Час обрав нас» – всеукраїнська патріотично-мистецька акція. До неї долучаються відомі громадські та культурні діячі, небайдужі українці. Записують відеозвернення до захисників, які боронять країну.