На Дніпропетровщині американські лікарі допомагають оперувати дітей з опіками

На Дніпропетровщині розпочала роботу Виїзна міжнародна клініка. Американські лікарі допомагають місцевим фахівцям оперувати дітей після опіків, важких травм, із вродженими аномаліями розвитку кінцівок. Усе – безкоштовно, повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

На Дніпропетровщині американські лікарі допомагають оперувати дітей з опіками
1.jpg

«Це унікальний проєкт. Для наших лікарів організуємо конференцію та майстер-класи. Адже спілкування з колегами з інших країн – цінний досвід та величезний заряд енергії», – зазначила начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько.

У складі виїзної клініки «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям» – 9 фахівців із 6 різних американських штатів та медсестра. Разом із понад 35 дніпровськими медиками вони вже розпочали роботу.

3.jpg

«Працюють лікарі різної спеціалізації. Зокрема, щелепно-лицьової хірургії та кінцівок. Можемо одночасно робити дитині 3-4 операції. Це не косметичні, а реконструктивні втручання, які повертають функції», – розповів професор Гарвардської медичної школи, лікар Масачусетської клініки Генадій Фузайлов.

Для роботи виїзної клініки в Обласній дитячій лікарні виділили окремий поверх. Підготували операційні, перев’язувальні, палати реабілітації.

5.jpg

«Цей проєкт – можливість для дітей з усієї країни отримати висококваліфіковану допомогу. А для медиків Дніпропетровщини – здобути унікальний досвід», – сказала в.о. директора департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко.

6.jpg

«Зробили усе можливе, аби колегам було максимально комфортно працювати. Та надати дітям необхідну допомогу. Проєкт було б неможливо втілити без підтримки обласної та міської влади», – додав генеральний директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

Із понад 100 заявок організатори відібрали для участі у проєкті 35 дітей з різних областей України. Пацієнтам – від 1,5 до 19 років.

«У жовтні 2013-го син підпалив себе запальничкою. На ньому спалахнув весь одяг. Потрапив з опіками до Обласної дитячої лікарні. Вже 7 років лікуємось тут, – розповіла Юлія Яночкіна з Синельникового. – Незабаром американські хірурги робитимуть сину операції на голові та руці. А ще відновлюватимуть вухо».

4.jpg

Серед учасників програми – і Кирило Похиленко з Дніпра. Два роки тому 8-річний хлопчик отримав серйозні хімічні опіки.

«У сина були опіки 40% тіла, сильно постраждала ліва сторона. Завдяки професіоналізму лікарів його врятували, – сказала мама Євгенія Похиленко. – Дуже вдячні за те, що потрапили до цієї програми. Вчора сину вже зробили чергову операцію, вона тривала 3,5 години. Робили одночасно кілька втручань».

Міжнародна клініка працюватиме у Дніпрі до 17 вересня.