На Дніпропетровщині представники різних конфесій помолилися за Україну та долучилися до форуму з нагоди Дня Незалежності

На Дніпропетровщині представники різних конфесій разом помолилися за перемогу, мир та процвітання України. Після – долучилися до форуму, присвяченого прийдешньому Дню Незалежності. У ньому взяли участь і національно-культурні товариства, науковці, молодь, громадськість. Про це повідомили в ОВА.


«Україна – об’єднана. Спільними традиціями, цінностями, прагненнями. І всі намагання змінити це марні. Сьогодні, напередодні Дня Незалежності ми зібрали форум, аби вкотре відчути – ми разом», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина. 


Модераторка зустрічі, кандидат історичних наук Валерія Лавренко зазначила: один з головних міфів ворога про «подаровану» Україні незалежність.


«Вона виборювалась впродовж багатьох віків. На козацьких шаблях Богдана Хмельницького і його соратників. У ході Українського Відродження ХІХ століття. В роки Української національної революції. Вона виборювалася шестидесятниками і дисидентами. Вона продовжує виборюватися з 2014 року», – наголосила Валерія Лавренко. 


Протоієрей Православної Церкви України Дмитро Поворотний розповів, що з 2014 року здійснює служіння військового капелана. Один з посилів, який дає воїнам чи цивільним у зоні бойових дій, – у нас є приклад, як проходити ці тяжкі випробування.


«Люди, які пройшли страшну Другу світову війну, наші найближчі предки, вони створили родини, народили дітей, побудували свої оселі. У той складний час богоборчого режиму, який чинив репресії. Але вони не озлобилися. Виховали нас, дітей та онуків. І тих, які зараз із зброєю в руках захищають рідну землю», – сказав Дмитро Поворотний. 


Під час форуму камерний хор «Cantabile» Кам’янського фахового музичного коледжу імені Мирослава Скорика виконав духовні твори та «Молитву за Україну», музику до якої написав Микола Лисенко.