На Дніпропетровщині відновили маршрути між містами та селами

В області працює міжміський та приміський громадський транспорт. Відновили сполучення між містами та громадами. Дніпром – та усіма райцентрами. Загалом у регіоні діє 115 маршрутів. Відкриваються автостанції. Про це стало відомо на брифінгу, повідомляють у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

IMG_20220321_184546_050.jpg
«Останнім часом спостерігаємо збільшення кількості людей, охочих дістатися того чи іншого населеного пункту. Відповідно, перевізники почали відновлювати рейси та виводити додатковий транспорт на маршрути. Нині маємо автобусне сполучення Дніпра з усіма райцентрами та великими містами. Загалом внутрішньообласні маршрути забезпечують 19 перевізників. Це 83% підприємств, із якими було укладено договори», – зазначив начальник управління транспорту Дніпропетровської обласної військової адміністрації Михайло Варакута. 

Нині автобуси возять пасажирів із Дніпра до райцентрів, а ще – до Марганця, Верхньодніпровська, Покрова, Першотравенська, Тернівки, Підгородного, Перещепиного, Жовтих Вод. Транспорт ходить і у зворотному напрямку.

Працюють рейси на Обухівку, Кринички, Солоне, Магдалинівку, Іларіонове, Покровське, Петропалівку, Петриківку, Царичанку.

Відкриваються автостанції. Там відновлюють попередній продаж квитків. Можна уточнити розклад руху.
IMG_20220321_184540_666.jpg
«У Дніпрі на маршрутах – понад 400 автобусів та 106 тролейбусів. Перевезення здійснюють і 124 трамвайні вагони та 5 потягів метрополітену. За останній тиждень громадським транспортом скористалися на 25% більше містян. Тож виводимо на лінії додатковий транспорт», – сказав директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.

Він розповів про зміни у русі за окремими маршрутами в обласному центрі. Так, 60-й ходить лише до житлового масиву Тополя 3, не заїжджаючи в аеропорт. Частково відновили сполучення із Авіаторським – за 109-м. Є зміни у русі й за 90-маршрутом, що сполучає Вокзальну площу з Таромським.