На трасі Дніпро-Павлоград вже уклали майже 60 км нового покриття

На трасі Дніпро-Павлоград вже уклали майже 60 км нового покриття
Триває ремонт траси Дніпро-Павлоград. Там вже уклали майже 60 км вирівнюючого шару асфальту. Зверху буде ще один. Роботи – по всій протяжності дороги, підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині будують нові автошляхи та ремонтують існуючі. Приводять до ладу дорогу Дніпро-Павлоград. Працюють і дорожники, і мостовики», – зазначив Валентин Резніченко.

Мостовики ремонтують віадуки. На шляхопроводі, що на перетині із Сімферопольською трасою, в’яжуть металевий каркас. Потім його заливатимуть бетоном.

У Підгородньому оновлюють наземний та підземний пішохідні переходи. Згодом для безпеки руху установлять додатковий світлофор.

«Поблизу світлофорів, де машини гальмують і набирають швидкість, робимо посилене покриття. За німецькою технологією. Між шарами проклеїли гнучку георешітку. Завдяки їй асфальт буде міцнішим і прослужить довше», – розповів начальник ділянки Володимир Романюк.

На окремих ділянках поверх вирівнюючого шару нанесли тимчасову розмітку – для безпеки руху.

«Щодня доводиться їздити цією дорогою по роботі. Вона стала значно кращою. А рух – безпечнішим. Я задоволений», – поділився водій із Дніпра Павло.

Магістраль оновлюють за Програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Одна з найскладніших та найвідповідальніших ділянок – у 1,5 км на під’їзді до Павлограду. Там будемо переносити газопровід, аби розширити дорогу. Вона стане безпечнішою та зручнішою», – сказав в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Дорога Дніпро-Павлоград – частина траси М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине.
«Постійно рухаюся цією трасою через П’ятихатки і бачу зміни в кращий бік, – розповів водій із Черкаської області Василь Степаненко. – Будь-яка дорога з часом розбивається і потребує ремонту. Добре, коли роблять на совість».

Дорожники відремонтують і транспортні розв’язки. На стиках з’їздів і траси зроблять посилене покриття.