Нові автобуси, модернізовані школи та дитсадки: ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік

У 2021 році на Дніпропетровщині реконструювали 6 шкіл. А ще – звели «з нуля» 2 дитсадки. Подбали і про оновлення шкільного автопарку – для підвозу учнів та вчителів в області закупили 29 нових автобусів. Про основні досягнення у сфері освіти за минулий рік розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба.



«У 2021 році на Дніпропетровщині втілили майже 100 інфраструктурних проєктів. Приділяли увагу й розвитку освітньої галузі. Модернізували школи, будували дитсадки, оновлювали шкільний автопарк області», – сказав Валентин Резніченко. 

У ТОП досягнень Дніпропетровщини у сфері освіти за минулий рік:

  • Реконструкція 6 шкіл


У 2021-му за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Дніпропетровщині осучаснили 6 шкіл. Зокрема, у реконструйованих закладах вже навчаються діти у Дніпрі, Апостоловому, Петропавлівці, Сурсько-Литовському.



Ремонти у школах – за новітніми стандартами. Там замінили внутрішні комунікації, утеплили фасади, облаштували яскраві та затишні класи. А ще, зробили заклади доступними для дітей з інвалідністю – встановили пандуси й уклали тактильну плитку, обладнали окремі санвузли.


  •  Будівництво та термомодернізація дитсадків


Минулоріч в області звели «з нуля» 2 дитсадки – у Покрові та Старих Кодаках. Це сучасні, яскраві та енергоефективні дошкільні заклади. Безпечні та безбар’єрні.



У новозбудованих садочках – просторі ігрові, затишні спальні та зручні ігрові майданчики на подвір’ї. Старокодацький садочок «Перлинка» розрахований на 80 малюків. «Дивоцвіт» у Покрові – на 115.



В області термомодернізували три дитсадки. У Софіївці Криворізького району та П’ятихатках. У будівлях замінили покрівлі, вікна та двері. Утеплили та розфарбували у яскраві кольори фасади. Вихователі кажуть – усередині стало відчутно тепліше.

  • Оновлення шкільного автопарку

У 2021-му в області придбали 29 нових шкільних автобусів. Їх передали до найвіддаленіших громад Дніпропетровщини.



  Новий транспорт – на 30 місць. Кожне сидіння – із паском безпеки. Шкільні автобуси закупили коштом держсубвенції.



 Шкільний автопарк Дніпропетровщини – один з найбільших в Україні. Понад 20 тис дітей підвозять до навчальних закладів 500 автобусів.