Новомосковська станція екстреної меддопомоги отримала 13 французьких «швидких»

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний розповів, що медикам Новомосковської станції екстреної допомоги вручили ключі від 13 нових «швидких». Вперше за 8 років автопарк оновили на 100%. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Новомосковська станція екстреної меддопомоги отримала 13 французьких «швидких»
«Карети «швидкої» цьогоріч вже отримали медики Криворізької, Кам’янської, Павлоградської та Нікопольської станцій. Сьогодні передаємо 13 автівок новомосковським бригадам. Машини обладнані за світовими стандартами. Вони «заряджені» на порятунок людських життів», – сказав Іван Начовний.



«Швидкі» придбали державним коштом. Загалом 13 французьких Citroen Jumper. Комфортних, витривалих, безпечних, швидкісних.



«Дніпропетровщина оновлюється разом зі всією Україною. Стає кращою. Розбудовується інфраструктура. Оновлюється автопарк медичного транспорту області. «Швидкі» оснащені киснем. Впевнений, що до віх доїдуть і всі будуть здорові», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.



«Це оновлення допоможе медикам примножити їхні можливості. Сьогоднішня подія дуже приємний подарунок до дня міста», – сказав міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік.


Сучасна апаратура в «швидких»  допоможе проводити реанімацію найтяжчих пацієнтів. Слідкувати за життєво важливими показниками, вводити ліки, ставити крапельниці.

На випадок зупинки серця передбачений дефібрилятор. Є кисневі балони, кардіомонітор, пульсоксиметр, електрокардіограф, «розумний» насос-дозатор інфузомат. 

А ще – вакуумні шини, набір шийних комірців, ноші для постраждалих з ураженням хребта.



«Нам покращують життя. Дуже за це вдячні. Важлива кожна хвилина, коли їдемо на виклики. Новий транспорт не підведе», – сказала фельдшерка Наталія Галата. 



Водій Анатолій Шматлай два десятиліття працює на машині «швидкої». Каже, доводилося їздити і на старих УАЗах і Газелях. Автівки, які вручили, зовсім інша справа.

«Зручні у керуванні, мобільні, мають клімат-контроль. Комфортні для хворих», – оцінив Анатолій Шматлай.



Станція екстреної медичної допомоги обслуговує жителів Новомосковська та всього району. Це понад 173 тис мешканців області. Щодоби 13 бригад виїжджають у середньому на 100 викликів.

13 нових «швидких» – не перша цьогорічна поставка. Раніше новомосковським медикам вже передали нову автівку.



Всього у 2021 році для бригад екстреної меддопомоги області закупили 177 нових машин.