Оборона в області посилена, рубежі укріплені, – Микола Лукашук розказав про підсумки дня Дніпропетровщини

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Telegram-каналі повідомив, що внаслідок ракетних обстрілів Павлоградського, Нікопольського та Новомосковського районів маємо одного постраждалого, ушкоджену техніку та віадук. Ці райони межують з областями, де нині тривають активні бойові дії. Харківщина, Донеччина, Миколаївщина. Тому ми маємо бути готові до того, що ворог вдаватиметься до провокацій.

«Оборона в області посилена, рубежі укріплені. Як вже зазначалося, на Херсонському напрямку Збройним силам вдалося відкинути окупантів від кордонів нашої області і звільнити кілька сіл Херсонської області. Нині там забезпечує правопорядок національна поліція України та ЗСУ.

Вся інфраструктура регіону працює в штатному режимі. Також відновлюється транспортне сполучення між Дніпром, громадами регіону та іншими областями України.

Нині в області маємо 25 тисяч переселенців. Переважна більшість проживає у друзів, родичів чи за власний рахунок. На утриманні громад - близько 4 тисяч чоловік. Евакуаційні потяги ходять за розкладом, люди можуть безперешкодно виїхати з Дніпра і Кривого Рогу в західні регіони чи за кордон», - написав Микола Лукашук.