Охорона, відтворення та збереження тваринного і рослинного світу на Дніпропетровщині - основне завдання влади та громадськості, - Сергій Кононенко

Дніпропетровська обласна організація УТМР — одна з найбільших організацій Товариства в Україні. До її складу входять 21 районна організація і більше 20-ти тисяч членів товариства. Про це на прес-конференції розповів Сергій Кононенко, секретар постійної комісії обласної ради з питань використання природних ресурсів.

Охорона, відтворення та збереження тваринного і рослинного світу на Дніпропетровщині -  основне завдання влади та громадськості, - Сергій Кононенко

«За підрозділами Дніпропетровської спілки закріплено 2480,9 тисяч гектарів мисливських угідь для ведення мисливського господарства. Є закриті водойми, ділянки на річках, водосховищах для організації спортивного рибальства в області. Організація також займається розведенням дикого кабана й мисливського фазана.

Наразі до складу Дніпропетровської УТМР входять 21 районна організація і більше 20-ти тисяч членів товариства. Дніпропетровська обласна організація УТМР — одна з найбільших організацій Товариства в Україні. Вона стоїть на варті захисту природи, піклується про збільшення популяції диких тварин, проводить роз’яснювальну роботу з громадськістю, захищає довкілля від браконьєрів і направляє усі свої сили на розвиток мисливського господарства», - розповів він.

За його словами, охорона, відтворення та збереження тваринного і рослинного світу це основна функція членів товариства й одночасно – спільне завдання влади та громадськості.

Крім цього, Сергій Кононенко розповів про взаємодію обласної ради з Дніпропетровською обласною організацією УТМР.

«Обласна рада не перший рік співпрацює з мисливцями, тому, зазвичай, полювальний сезон в області відбувається без ексцесів. Щороку, перед початком сезону в обласній раді проводимо збори за участі голів районних УТМР, представників відділу екології ДОР, надзвичайників та правоохоронців. Під час зустрічі мисливців закликали дотримуватись законів та правил поведінки під час полювання. На таких зборах ми врегульовуємо питання, що виникають й налагоджуємо взаємодію між всіма учасниками полювального процесу. Головна мета для нас – попередити факти браконьєрства, інформувати про затверджені межі, де можна полювати, а де заборонено. Нашим завданням є збереження біологічного різноманіття регіону», - розповів Сергій Кононенко.

В свою чергу, секретар постійної комісії обласної ради з питань використання природних ресурсів закликав мисливців області дотримуватись вимог Закону при полюванні і побажав вдалого полювального сезону

«До контролюючих органів та Спілки мисливців та рибалок офіційно довели затверджені межі природо-заповідних територій. Їм роздали спеціальні карти екомережі області та наголосили, що із цими даними має бути ознайомлений кожен мисливець Дніпропетровщини! Депутати облради на чолі з Миколою Лукашуком, закликають мисливців області слідкувати за дотриманням вимог Закону! Бажаємо вам вдалого полювального сезону!», - говорить секретар постійної комісії обласної ради з питань використання природних ресурсів.