Перший в Україні навчальний центр АРМА відкрили на Дніпропетровщині

В Університеті митної справи та фінансів відкрили перший в Україні центр підготовки фахівців АРМА. Там навчатимуть майбутніх працівників Агентства з розшуку та менеджменту активів. Із подією студентів та викладачів привітав перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. Про це повідомляють у прес-службі.


«Дніпропетровщина першою серед інших областей розпочала підготовку фахівців для АРМА. Вони займатимуться управлінням майном, арештованим при розслідуванні корупційних та інших злочинів. Навчальний центр відкрили в профільному виші – Університеті митної справи та фінансів», – зазначив Володимир Орлов.

Центр АРМА створили в одній із аудиторій університету. Приміщення стилізували відповідно до профілю. На стінах – витяги із законів. Там – основні засади діяльності Агентства з розшуку та менеджменту активів.

«Спеціалізацію студенти обирають на 4 курсі. Тепер маємо ще один профіль. А саме менеджмент активів, на які було накладено арешт при розслідуванні корупційних та інших злочинів. Заняття в центрі проводитимуть фахівці-практики», – розповів ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Бочаров.

У Дніпрі працює Південно-Східне міжрегіональне управління АРМА. Його діяльність охоплює територію Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей.

«Співпрацюємо і з силовиками, і з органами державної та місцевої влади. Потребуємо юристів високої кваліфікації, які б зналися на тонкощах роботи нашого відомства. Тепер таких фахівців для всієї України випускатимуть на Дніпропетровщині», – сказав т.в.о. голови АРМА Дмитро Жоравович.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами – центральний орган виконавчої влади, створений у 2016 році.