Співпраця із МАН й закладами вищої школи та формування сучасного інформаційно-освітнього простору: в облраді заслухали стратегії розвитку закладів загальної середньої освіти

Постійною комісією обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці розпочато розгляд Стратегій розвитку КЗ загальної середньої освіти, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області. Фахівці заслухали представників семи закладів. Це — новостворені ліцеї, які були перепрофільовані із колишніх санаторних шкіл. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«Ми почули як заклади планують розвиватись у найближчі 5 років, на чому робитимуть акцент і як вже співпрацюють з освітніми установами області. Стратегії й напрацювання виявились доволі цікавими. Так, наприклад, ліцей «Сокіл» вже має успішний кейс співпраці із Державним університетом внутрішніх справ. Ліцей «Синергія» уклав угоду із Дніпропетровським відділенням МАН: створив структурні підрозділи академії на базі свого ліцею, організував роботу наукового товариства учнів, об’єднав дітей у науково-дослідницькі гуртки, залучив ліцеїстів до участі в науково-освітніх заходах різного рівня. Інгулецький ліцей зробив акцент у своїй стратегії на побудові толерантного соціуму, створенні єдиного інформаційно-освітнього простору та участі у грантових проєктах. Цей заклад надав SWOT-аналітику на надвисокому рівні», — розповів Анатолій Коломоєць, голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці.

Свої стратегії також представили:
✔️КЗО «Ліцей «Борисфен» ДОР;
✔️КЗО Криворізький ліцей «Джерело» ДОР;
✔️КЗО «Нікопольський ліцей «Гармонія» ДОР;
✔️КЗО «Криворізький ліцей «Гранд» ДОР.



«Мета таких зустрічей – привести діяльність закладів у відповідності до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту». Ми допомагаємо скоординувати їхню діяльність, сприяти ефективному визначенню ресурсів і пріоритетів розвитку. А також — удосконалити умови для здобуття якісної й індивідуально-орієнтованої освіти, підвищувати імідж установи та її конкурентоспроможності», — пояснив Анатолій Коломоєць.

Наступне засідання комісії відбудеться за тиждень. Всього свої стратегії представить 35 комунальних закладів загальної середньої освіти Дніпропетровщини.