Підручники для шкіл, підтримка оборонців мистецтвом, нові перемоги на змаганнях: новини регіону в освіті, культурі та спорті

Цьогоріч школи Дніпропетровщини отримали сотні тисяч підручників. Придбали для них й нові автобуси. Митці регіону виступали з концертами, аби підтримати оборонців. А спортсмени здобули медалі на міжнародних та національних змаганнях. Про це під час брифінгу розповіла заступник очільника області Ірина Грицай.


«Заклади освіти області цьогоріч отримали 845 тис підручників та посібників для перших, других, шостих та сьомих класів. Ще понад 155 тис книг очікуємо, – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. – Поповнився у 2024-му і шкільний автопарк. Придбано 33 автобуси». 

Завершилася вступна кампанія до профтехів регіону. На навчання прийняли майже 6,8 тис людей.

«Розпочали відбір хлопців і дівчат для стажування в Дніпропетровській ОВА. Воно проходитиме у п’яти підрозділах – молоді і спорту, зовнішньоекономічної діяльності, освіти і науки, протокольних заходів, цифрової трансформації», – додала Ірина Грицай. 

Учасники культурологічної місії «Незламна нація» підтримували бійців, які знаходяться на ротації або реабілітації. Показували тематичну програму з українськими піснями, інструментальними композиціями, гуморескам та виконували вправи з козацького бойового мистецтва. З липня артисти провели 6 виїзних концертів.

«Дніпропетровська обласна бібліотека виграла грант на 30 тис євро від Німецького Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє». Там створять «СпільноХаб» із чотирма локаціями: ІТ та сімейний простори, релакс-зона, Makerspace. Проходитимуть різноманітні заходи. Це буде місце взаємодії людей, різних культур і поглядів», – розповіла Ірина Грицай. 

Від Українського інституту книги для бібліотек громад області надійшло понад 3,7 тис примірників книг. Це 28 найменувань.

З 22 до 27 жовтня в регіоні буде проходити відкритий театральний фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA»-2024. Його присвятили Дню української писемності та мови. Колективи Дніпропетровської, а ще – Винницької, Закарпатської, Луганської, Миколаївської та Одеської областей представлять глядачам 9 вистав.

«Продовжуємо розширювати міжнародну співпрацю, аби ще ефективніше допомагати мешканцям області та переселенцям, підприємствам, підтримувати економіку. Цьогоріч провели 214 візитів та зустрічей», – наголосила Ірина Грицай. 

Минулого тижня на всеукраїнських першостях спортсмени Дніпропетровщини здобули 46 медалей, із них 11 – золоті. На міжнародних – 3 нагороди. По одній – кожного ґатунку.