Понад пів тисячі учасників зібрав Всеукраїнський фестиваль вуличного танцю «DNEPR Street battle»

11 вересня у День міста на оглядовому майданчику парку ім. Т. Г. Шевченка відбувся Всеукраїнський фестиваль вуличного танцю «DNEPR Street battle». Захід зібрав понад 500 учасників з різних міст України. Змагалися у 4 напрямах: hip hop, house, danceholl та hip hop kids, повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.


«Вуличні танці можна назвати нішевим заходом, тому тут своя атмосфера та настрій. Однак він передається публіці, і люди у захваті, навіть ті, хто не особливо цікавиться цією темою. Цьогорічний фестиваль достатньо масштабний, сюди запросили дуже титуловане журі. Такий цікавий унікальний захід влаштовують лише у Дніпрі», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Танцювальну битву розпочали зранку та продовжили аж до вечора. Оцінювати учасників запросили топових танцівників світового рівня. Крім суддівства, вони провели майстер-класи. Власні вміння демонструвала й суддя з Харкова танцівниця Katrin Wow:

«Це шикарний та гармонійний захід. Мені подобається рівень організації, місцерозташування, якість звучання музики. Завдяки таким фестивалям люди мають можливість не тільки підвищувати свій професійний рівень, а й через танець ділитися досвідом, спілкуватися та передавати енергію одне одному. Власне, енергетика і є одним з критеріїв оцінювання виступів».

Дніпровський танцюрист Михайло бере участь у батлі вже втретє. Каже, що такі події не варто пропускати:

«Я щоразу беру участь у батлі, адже для танцівників це значить нарощувати власний рівень, тренувати виходи на публіку. Після кожного змагання ти почуваєш себе більш впевнено. До того ж конкретно до нас на фестиваль приїздить багато гідних суперників, тож це справжній виклик для тих, хто захоплюється цими стилями».

Важливість та необхідність проведення таких фестивалів підтвердив один з його організаторів Дмитро Ключко:

«Завдяки таким проєктам ми підтримуємо молодь та розвиваємо танцювальну культуру не тільки у місті, а й в Україні загалом».