Понівечені душові на пляжі та поламані дитячі майданчики: у Дніпрі через вандалів страждають відпочивальники та діти

У Дніпрі через вандалів відпочивальники залишились без душових. На пляжі Монастирського острова їх оновили у червні. Зараз вже немає – відірвали лійки, вкрали і кнопки увімкнення води. Попри те, що на міських пляжах купання заборонено, душові облаштували для дніпрян, які на цій локації засмагають та займаються спортом.






«Зловмисники вкрали 3 лійки для душу та кнопки увімкнення води. Тож облаштовані душові не працюють. Збитків, які вандали завдали, знищивши майно громади, — близько 10 тисяч гривень. Також перед початком літнього сезону були пофарбовані роздягальні, зараз на них — графіті», — зазначила Катерина Гришина, представниця КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради.






Випадки вандалізму не рідкість і на дитячих майданчиках. Так, наприклад, в АНД районі зрізана гойдалка, пошкоджені дерев’яні елементи, нанесено графіті. Мешканці звертались до КП «Розвиток територій міста» щодо цих пошкоджень. Підприємство, у свою чергу, звернулось із заявою до правоохоронних органів. Можливість відновлення комплексу в 2025 році буде розглянута найближчим часом.






«Також є понівечені елементи і у сквері Героїв. Там пошкоджена гойдалка для дітей з інвалідністю. Пошкоджена і гойдалка-гніздо. Ці елементи будуть відновлені цього року», — розповіла заступниця директора КП «Розвиток територій міста» Дніпровської міськради Віолетта Путілова.