Про сучасних козаків і не тільки: у ДніпроОДА відбулася творча зустріч з письменником-істориком

У ДніпроОДА відбулася творча зустріч із громадським діячем та письменником Дмитром Сухініним. Говорили про новітню історію України та сучасне козацтво. Про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.



«Вкотре у ДніпроОДА провели літературний вечір. Цього разу – на козацьку тематику. Було цікаво, пізнавально та душевно», – сказала Ольга Горб. 



До облдержадміністрації завітав громадський діяч, історик та письменник Дмитро Сухінін. 



Він – кандидат наук з державного управління та голова Міжнародного конгресу українського козацтва. Себе називає засновником нового напрямку історичної козацької думки. Та закликає колег більше писати про новітню історію. 



«Вважаю, що історикам необхідно повернутися обличчям до сучасного козацтва. За роки Незалежності вийшло дуже багато книг про гетьманів та кошових отаманів, українську революцію, УНР. Але сучасна Україна має сотні тисяч героїв – це учасники АТО та самооборони Майдану, волонтери. Усі вони – нащадки козацьких родів», – розповів Дмитро Сухінін.

Він додав – сучасні козаки зробили не менше подвигів, ніж наші пращури. Зберегли територіальну цілісність та суверенітет країни.



«Чудова ідея – робити такі творчі зустрічі. Аби і молодь, і дорослі мешканці знали, що відбувається у місті та області, які питання актуальні для нашого краю», – сказала відвідувачка зустрічі, завідувачка бібліотекою Мальвіна Найдовська. 
Розповів Дмитро Сухінін і про одну зі своїх книжок. Вона – про діяльність сучасного українського козацтва у період гібридної війни 2014-2021 років. 



Зокрема, там йдеться про операції «Дозор», «Перехоплення», «Козацький волонтер», у яких брали участь козаки. А ще – про співпрацю із ЗСУ,  підрозділами Міністерства внутрішніх справ та СБУ. Про міжнародні конгреси на козацькі збори.



«Вперше на зустрічі з письменником. З’явилась така можливість, тож вирішив завітати. Ще й тема цікава. Зараз готуюся до ЗНО, тому ретельно вивчаю українську історію», – поділився студент 4 курсу Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу Єгор Фоміч.


  
Наприкінці зустрічі – традиційна автограф-сесія та фото на згадку.