Щодня на Дніпропетровщині вакцинують від коронавірусу понад 10 тисяч людей

На Дніпропетровщині триває 5-й етап вакцинації від коронавірусу. Безкоштовні щеплення роблять всім охочим повнолітнім мешканцям області. Щодня імунізацію проходять понад 10 тис людей. Про це розповів перший заступник очільника області Володимир Орлов.

«Всі бажаючі, яким виповнилося 18-ть, можуть прийти і в порядку живої черги зробити щеплення. Записуватися не обов’язково, – зазначив Володимир Орлов. – Чим більше людей вакцинуються, тим швидше виробимо колективний імунітет від цієї страшної хвороби».

Зробити безкоштовне щеплення від коронавірусу можна у центрах масової вакцинації або стаціонарних пунктах при амбулаторіях. Якщо є потреба, додому виїжджають мобільні бригади. Вакцини – на вибір: AstraZeneca, CoronaVac, Comirnaty, Moderna.

Нині в області 30 центрів масової вакцинації. Один із них – у Синельниковому.

«Маємо багато бажаючих вакцинуватися. Щодня – з півсотні охочих. Допомагаємо організувати підвози мешканців інших населених пунктів. Працюємо декілька днів, а щеплення вже зробили понад 200 людей», – розповіла директорка Синельниківського центру первинної меддопомоги Олена Сачко.

Мешканка Синельникового Марина Носарева впевнена: вакцинуватися – значить, вберегти власне здоров’я та близьких.

«Ми з чоловіком та більшість друзів перехворіли на коронавірус. Не хочу ще раз підхопити недугу. Тому прийшла на щеплення. Закликаю й інших бути розсудними і вакцинуватися», – наголосила Марина Носарева.

Дніпрянка Тетяна Радченко працює у Синельниковому. Тож прийшла на щеплення за місцем роботи. Каже, раніше скептично ставилася до загрози від COVID-19. Але побачивши на власні очі, як знайомі страждають від недуги, вирішила вакцинуватися.

«Вважаю, прийняла правильне рішення. Так я буду впевнена, що завтра не захворію і не заражу інших», – поділилася Тетяна Радченко.

Загалом від коронавірусу вже вакцинувалися понад 420 тис мешканців Дніпропетровщини. Із них двома дозами – майже 160 тис.