У Старих Кодаках завершують будівництво дитсадка на 80 малюків

У Старих Кодаках вперше з’явиться дитсадок. Будівництво сучасного дошкільного закладу – на фініші. Яскрава модернова будівля прикрашає центр села. Незабаром туди підуть 80 малюків. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У Старих Кодаках завершують будівництво дитсадка на 80 малюків
«Для малечі регіону зводимо «з нуля» модернові дитсадки. Теплі, затишні, енергоефективні. Такий заклад матимуть і маленькі мешканці Старих Кодаків. Там роботи на завершальному етапі», – зазначив Валентин Резніченко.

Дитсадок у Старих Кодаках звели «з нуля» на місці пустиря. Стильну двоповерхівку утеплили та оздобили яскравими елементами.

«Всередині на дітлахів також чекає різнобарв’я. У кожній групі – «власний» колір. Він «зустрічатиме» на входах та в ігрових», – розповів представник підрядника Євген Клоченко.

На дошкільний заклад давно чекають місцеві. Тетяна Самарець щодня встає з раннього ранку, аби відвезти трирічного Саву до дитсадка в сусіднє Авіаторське.

«Новий, класний, по-сучасному обладнаний дитсадок – наша мрія і наш успіх. У великих містах люди платять чималі гроші, аби потрапити до подібних приватних садочків. А ми у себе в селі матимемо власний. Дякуємо за це», – поділилася мешканка Старих Кодаків Тетяна Самарець.

Будівельники вже завершили роботи на 2-му поверсі. Там – кабінети психолога і методиста. Середня та старша групи. В кожній – спальні в єдиному стилі та ігрові.

«Маємо чудову актову залу. Там багато простору, гарна акустика. Можна проводити заняття з музики та фізкультури, навіть концерти», – підкреслила директорка старокодацького дитсадка «Перлинка» Світлана Коваленко.

На 1-му поверсі підрядники завершують малярні роботи. Монтують датчики охорони та пожежної сигналізації. Встановлюють поручні. Там облаштовують ясельну і молодшу групи, кабінет лікаря, простору кухню з харчоблоком.

Старокодацький дитсадок – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Давно чекали на появу дошкільного закладу в Старих Кодаках. Вдячні програмі «Велике будівництво» за сучасні умови, в яких виховуватимуться наші малюки», – сказав голова Новоолександрівської громади Дніпровського району Олександр Візир.

І додав: для майбутнього дитсадка громада закупила меблі та обладнання. Зараз підбирають працівників.

«Ще декілька років тому навіть не могли мріяти про таке. Малеча у захваті від майбутнього дитсадка. Синок щоранку запитує, чи добудували його», – розповіла місцева Ольга Сулешко.

На часі – роботи на території. Робітники облаштовують спортивний та ігрові майданчики. Встановлюють альтанки й гойдалки.
Темы: