Світло переможе темряву: як Дніпропетровщина відзначає Великдень (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Дніпропетровщині відзначають Великдень. Із самого ранку православні християни йшли до церков. У містах та селах області на святкові богослужіння завітали понад 94 тис людей, повідомили у прес-службі Дніпро ОВА. Як проходило свято у Дніпрі – у фоторепортажі.



На подвір’ї одного з храмів Дніпра зібралися десятки людей



На урочисте богослужіння  мешканці йшли цілими родинами



Несли і святкові смаколики – …



…паски та яйця



«Прийшли усією родиною – з чоловіком, двома дітками та 84-річним батьком. Ми тут щороку – у церкві якось на душі легше. Спілкуємось та вітаємо одне одного, – поділилась дніпрянка Оксана. – Дуже сподіваємось на краще в Україні»



Цьогоріч через війну Великдень відзначають по-особливому



«Щоб вберегти людей від можливих провокацій, нічного богослужіння не проводили. Зібралися зранку, звершили святкову Божественну Літургію. Хочу побажати усім, щоб ми, як Христос – вірою перемогли зневір’я. Нашими добрими справами і світлом перемогли зло і темряву. Хай Господь нам у всьому допомагає», – сказав керуючий Дніпропетровською єпархією православної церкви України архієпископ Симеон



Після святкової Літургії вірян та великодні кошики окропили святою водою



«У церкві відчуваю себе захищеною. Тож прийшли разом з родиною з абсолютно спокійними відчуттями», – сказала дніпрянка Олена 



Великдень – свято перемоги життя над смертю



«Прийшли з діточками, матусею й братом. Великдень сьогодні відзначаємо з добрим настроєм та молитвами про Україну. Про нашу армію й наших хлопців. Нехай їх Бог оберігає, – сказала дніпрянка Олена. – Бажаю миру,здоров’я та усіх благ»



З молитвою у серці та вірою у світле майбутнє



Життя переможе



Христос Воскрес!



Воістину воскрес!