Технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж – гарантія безпеки клієнтів Дніпропетровської філії «Газмережі»

Газорозподільна компанія області продовжує інформувати споживачів щодо ключових аспектів технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках і відповідати на актуальні запитання.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж – гарантія безпеки клієнтів Дніпропетровської філії «Газмережі»

Чи можна не укладати договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж?

Усі співвласники багатоквартирних будинків, які не мали існуючих договорів автоматично були приєднані до Типового договору з Оператором ГРМ (відповідно до Постанови НКРЕКП № 2291 від 05.12.2023 р.).

Чи дозволяється обирати іншого підрядника, який обслуговуватиме газові мережі?

Так, мешканці Дніпропетровщини можуть обрати й іншу обслуговуючу організацію, але цей виконавець повинен мати дозвіл на проведення таких робіт та кваліфікованих фахівців. Тоді впродовж 15-ти днів з моменту підписання угоди з іншою компанією уповноважена особа має повідомити про це Дніпропетровську філію «Газмережі» та розірвати угоду, укладену за замовчуванням.

Які роботи виконуються під час технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж?

Обслуговування включає в себе:

  • планове випробування системи на щільність;
  • ТО системи газопостачання, запірних пристроїв, газовикористального обладнання, призначеного виключно для опалення місць загального користування;
  • перевірку на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою мереж на герметичність.

Додаткову інформацію щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках читайте на офіційному сайті компанії https://dnp.grmu.com.ua/ у розділі «Технічне обслуговування ВБСГ».