Тепла будівля, різнобарвні класи, затишний дитсадок: як працює модернізована школа №104 у Дніпрі

У Дніпрі капітально відремонтували школу №104 з дитсадком. Туди вже ходять 130 учнів та 40 дошкільнят. Хлопці та дівчата зізнаються: сучасні та комфортні умови піднімають настрій. А школярів ще й надихають на успіхи у навчанні. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«Для юних мешканців області створюємо сучасний освітній простір. У Дніпрі капітально відремонтували школу та дитсадок при ній. У комфортних умовах вже навчаються та виховуються 170 дітей», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.



Дніпровську школу №104 оновили вперше за понад півстолітню історію. Капітальний ремонт провели за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



«Задоволені результатом на сто відсотків. Маємо сучасні класи, оновлені обідню та спортивну зали. Діти навчаються, а ми працюємо із гарним настроєм», – розповіла директорка Світлана Ярошенко. 



Кабінети у школі тепер різнобарвні – рожеві, сині, зелені та жовті. Кольори підбирали самі працівники навчального закладу. 



«Тут усе таке гарне. Красиві кабінети. Чудове яскраве освітлення. Наче більше простору стало», – поділилася учениця 9 класу Юлія Кулинич. 



Всі комунікації у закладі – нові. Працює потужна вентиляція. Вона із системою кондиціювання. У приміщенні завжди комфортна температура та свіже повітря. 



«До школи тепер приємно приходити. Вона стала теплою. Мені дуже подобається», – розповів учень 8 класу Роман Татарко.



У дитячому садочку при школі також усе нове – від покрівлі до підлоги. Сучасні системи електропостачання, опалення та протипожежна сигналізація. 



У малечі – затишні ігрова і спальня. З’явилася і роздягальня. Раніше шафи з речами стояли просто в коридорі.



«Раніше у садочку була погана підлога. Тепер діти грають на теплому покритті з підігрівом», – розповіла вихователька Світлана Саруханова.  



Надворі для малечі облаштували новий майданчик. Світлана Саруханова каже, раніше дітям не було де грати.



«Мені дуже подобається майданчик. Там яскраві каруселі, гойдалки, лазалки. Ми бігаємо і граємо в хованки», – сказав вихованець дитсадка Богдан Козлов.



104-та школа – на околиці Дніпра, у селищі Ясне.