«Теплий» фасад та затишні класи: у Кривому Розі відремонтують школу №89

У Кривому Розі капітально відремонтують школу №89. Утеплять фасад, замінять покрівлю і вікна, осучаснять класи. Про проєкт модернізації навчального закладу розповів перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов, повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Теплий» фасад та затишні класи: у Кривому Розі відремонтують школу №89
«Створюємо заклади, в яких хочеться навчатися. Замість сірих та непримітних – яскраві та сучасні. В оновлені класи вже ходять школярі Дніпра, Покрова, Апостолового, Петропавлівки, Сурсько-Литовського, – зазначив Володимир Орлов. – Відремонтуємо і школу №89 у Кривому Розі».



Вчителі школи №89 кажуть – намагалися підтримувати порядок власними силами. Але капітального ремонту не вистачало.

«Буде повністю оновлений фасад, покрівля, внутрішні комунікації. З’являться нові спортивні майданчики. Усе, щоб діти навчалися з комфортом. І вчителям було зручно працювати», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.



Школу модернізуватимуть за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



«Дуже приємно, що завдяки програмі «Велике будівництво» діти з Довгинцівського району матимуть комфортні умови для навчання. Такі зміни відбуватимуться і в інших школах», – сказала народна депутатка України Олена Криворучкіна.



За проєктом, на першому поверсі буде медіатека та ресурсна кімната. Зроблять систему відеоспостереження та пожежогасіння.



«Усі кабінети будуть сучасні та комфортні. У класах фізики та хімії до кожної парти підведуть систему водопостачання – щоб діти могли проводити досліди», – розповіла представниця проектної організації Марина Новокрещена.



Приведуть до ладу і територію навколо школи. Зроблять місця для відпочинку учнів молодших, середніх та старших класів. А ще – облаштують футбольне поле, майданчик для гри у баскетбол та волейбол, зону для стрибків у довжину та занять воркаутом.



«Розраховуємо, що усе заплановане здійсниться. І ми будемо навчатися у гарній сучасній школі. Хочеться бачити її яскравою та затишною», – сказала завуч з навчально-виховної роботи Інна Звєгінцева.



У школі №89 навчається понад 450 дітей.