Тільки 2% жителів Дніпропетровщини поважного віку займаються спортом: обласна рада запроваджує проекти із заохочення

На Дніпропетровщині активно займаються спортом діти, молодь та представники середнього віку. Проте люди у віці за 60 років неохоче долучаються до фізичних занять. За ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука в регіоні розпочато реалізацію проектів, які мають на меті заохочення й цієї категорії до спортивного життя. Про це в ході прес-конференції розказала депутат Дніпропетровської обласної ради, начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Лілія Гиренко.

За словами депутата, менше 2% населення Дніпропетровщини у віці за 60 років сьогодні займаються спортом. Ліля Гиренко розказала, що Дніпропетровська обласна рада у пошуках проектів, які б заохотили й цих людей до здорового способу життя та фізичної активності.
гиренко.jpg
«В нашій області існує Асоціація ветеранів спорту під керівництвом Геннадія Грозицького. Багато туди входить спортсменів, які свого часу прославляли нашу країну, а от широкий загал людей поважного віку не зовсім серйозно сприймає заняття спортом, але це і профілактика, і здоровий спосіб життя. Для того, щоб їх залучати, проводиться багато заходів і один з таких проектів вже реалізовується. Його ініціював голова обласної ради Микола Лукашук. На реалізацію виділено 10 мільйонів гривень і вже на цей час закуплено близько 400 спортивних майданчиків, де зможуть займатися фізичними вправами і молодь, і представники поважного віку», - розказала Лілія Гиренко.

Депутат Дніпропетровської обласної ради пояснила, що створюючи сучасну й доступну інфраструктуру для повсякденних занять спорту, влада закликає людей поважного віку долучатися до здорового способу життя.

«Ми можемо подивитися, як в Європі, як на Сході, в країнах, де люди, які доходять до певного віку, самі приймають для себе рішення, що необхідно займатися спортом й вести здоровий спосіб життя. Для того там і клуби існують, і інвестпроекти, але й кожна людина особисто для себе має приймати рішення», - резюмувала Лілія Гиренко.

Раніше ми також писали, що за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука на премії олімпійцям та паралімпійцям було виділено 3 мільйони гривень.