«Це насамперед комфорт для наших героїв, які лікуються у медзакладах Дніпра»: у нашому місті швацький цех створює унікальний адаптивний одяг

Цей швацький цех у Дніпрі створює унікальний адаптивний одяг.






«Це насамперед комфорт для наших героїв, які нині лікуються у медзакладах міста чи проходять реабілітацію. Комплект проєктується з урахуванням специфічних потреб та обмежень», — розповів Симеон Коротков, директор з постачання ТОВ «Модельєри».






У чому унікальність такого одягу: він без проблем може ділитися на частини. «Наприклад кофтину можна одягнути однією рукою завдяки системі з липучок. Штани теж роздільні, бо штанини із липучками», — показала Тетяна Зайцева. Вона – розробляла цей одяг, адже син жінки воює з 2014 року.


Подивитися на пошиття таких необхідних для наших захисників комплектів приїхав секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара. Сьогодні він черговий по місту.


«Такий одяг дуже важливий під час лікування та реабілітації наших захисників. Ба більше, він знадобиться і просто пацієнтам, які зламали кінцівку, тощо. Ця компанія вже передала 70 комплектів такого одягу у лікарню ім. Руднєва. Зі свого боку, розповім профільним департаментам про ці адаптивні комплекти», — зазначив Олександр Санжара.


Адаптивний одяг уже можна замовити за телефоном: +380 73 113 46 27.


На це швацьке виробництво необхідні працівники. Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради шукає людей, які вчаться на короткотермінових курсах за фахом «швачка», аби їх працевлаштувати.




Традиційно перевірив черговий по місту і укриття у школі.




«Воно обладнано сантехнікою, є вбиральні з резервним освітленням. У наявності запаси питної води, облаштовані місця для сидіння, є аптечки та вогнегасники», — розповіла директорка СЗШ № 2 Наталя Пшенічнікова.




«Укриття розраховане на 525 осіб. Будівля ця зведена у 1937 році. Підвал уже був розрахований під укриття. Тут є все необхідне для перебування дітей під час повітряної тривоги. Ба більше, тут можуть перебувати й мешканці прилеглих до навчального закладу будинків. Побаченим задоволений», — підсумував черговий по місту.