Цифровізація Вакулівської громади: першокласникам планшети, селам – швидкісний інтернет, відеонагляд – для безпеки

Життя в стилі «цифра». У Вакулівській сільській територіальній громаді розвивають мережу швидкісного інтернету. Обладнують центральні вулиці камерами відеоспостереження. А школи – інтерактивними дошками і планшетами. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний, передає прес-служба.

Цифровізація Вакулівської громади: першокласникам планшети, селам – швидкісний інтернет, відеонагляд – для безпеки
«Крок за кроком громади області стають сучаснішими. Втілюють проєкти з цифровізації. У селах з’являється Wi-Fi. А мультимедійне обладнання в опорних школах подекуди нічим не поступається міським. Серед найпрогресивніших – Вакулівська громада», – зазначив Іван Начовний.

Інтернет працює на «високих швидкостях» майже в усій Вакулівській громаді. Мережу, потужністю до 300 мб/с та спроможністю до 1Гб/с, вже мають понад 70% жителів. У 2021-му, зокрема, під’єднали ще одне село.

У найбільш людних місцях встановили додатково 6 камер відеоспостереження. Загалом у громаді їх працює зо два десятки. В планах облаштувати камерами перехрестя у селах.

На головній площі та біля адміністративних будівель – безкоштовний Wi-Fi. У школах на повну використовують інтерактивні дошки.

«Вже стало доброю традицією 1 вересня дарувати першокласникам планшети. У 2021 році найменші учні отримали майже три десятки гаджетів. А загалом 115. Їх ми придбали місцевим коштом. Крім цього, в Інклюзивно-ресурсному центрі з’явилася інтерактивна підлога. Цікаве обладнання встановили за рахунок державної субвенції», – сказав Вакулівський сільський голова Артур Шевцов.

Аби наповнити обладнання змістом, виграли грант від проєкту «Країна мрій». Отримали 350 тис грн на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення для 1-4 класів з 8 предметів.