Цьогоріч в області вперше підуть до школи майже 35 тис дітей

Заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб на брифінгу розповіла, що 1-го вересня на Дніпропетровщині до першого класу підуть майже 35 тис дітей. Це найбільше в Україні. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Цьогоріч в області вперше підуть до школи майже 35 тис дітей
«Дніпропетровщина готова до нового навчального року на 100%. 1-го вересня поріг школи переступлять майже 340 тис дітей, із них вперше – майже 35 тис. Цьогоріч в області – найбільше першачків, порівняно з іншими регіонами країни», – розповіла Ольга Горб.

Найбільше дітей вперше сядуть за парту в школах Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Павлограда, Новомосковська, Синельникового, Нікополя.

«Учні всіх класів забезпечені підручниками. У тому числі – електронними версіями. Доступ до них безкоштовний», – підкреслила Ольга Горб.

1.jpg

З 1-го вересня усі навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі, зазначила Ольга Горб. На дистанційне навчання можуть перейти у конкретному регіоні, якщо там буде встановлений жовтий рівень епіднебезпеки.

«Аби карантин не завадив навчальному процесові, організовуємо вакцинацію освітян від коронавірусу. Серед лідерів – Вільногірськ. Там щеплення зробили вже 91% педагогів. У 10 територіальних громадах цей показник – майже 80%», – сказала Ольга Горб.

Загалом на Дніпропетровщині – 841 заклад загальної середньої освіти. Із них 49 – опорні школи.