У Дніпрі 45 учасників бізнес-курсу від міськради «Успішний стартап: від ідеї до перемоги» отримали сертифікати

У Дніпрі підбили підсумки безкоштовного бізнес-курсу «Успішний стартап: від ідеї до перемоги». Він складався з 8 семінарів-практикумів та індивідуальних консультацій. Мета – навчити учасників основам бізнес-планування, фінансового менеджменту та інших важливих аспектів управління при створенні стартапу.


45 слухачів, які пройшли курс, регулярно відвідували заняття та склали бізнес-план, отримали сертифікати. Одна з них – Надія Черкашина. Вона авторка проєкту «Зелена переробка». Мета її стартапу – навчити підприємців сортувати сміття та заробляти на цьому кошти. 


«Я навчаю підприємців сортувати сміття, здавати його на переробку та отримувати з цього кошти. Деякі мої бізнес-клієнти заробили на цьому більше 50 тисяч гривень. Якщо правильно організувати роботу, то відходи від виробництва будуть приносити кошти. Мій проєкт саме про це. Не менш важлива в ньому і екологічна складова, адже всі ми хочемо мати чисте і безпечне довкілля», - розповіла слухачка бізнес-курсу Надія Черкашина.


Курс прослухала і пані Ганна – авторка стартапу «ДНК перемоги». Вона разом із сином створює патріотичну продукцію. А саме брелки, браслети та різноманітний декор.

«Все це почалось як хобі, волонтерство. І лише потім переросло в бізнес. Я б сама не знала, де брати знання, які отримала тут. Тут я отримала дуже великий об'єм корисної інформації. Вдячна за консультації. Мені підказали, як правильно будувати бізнес-план, дали економічні поради. За це дуже вдячна», - каже слухачка бізнес-курсу Ганна Сивовол.


Бізнес-курс для підприємців-початківців – це спільний проєкт управління регуляторної політики департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради та Університету митної справи та фінансів. Між ними укладено Меморандум про партнерство і співпрацю.


«Подібні заходи проходять на постійній основі. У рамках міської програми відкрито Центр підтримки бізнесу, тож ми постійно і безкоштовно надаємо правову та консультативну допомогу підприємцям-початківцям», - зазначив Артем Павлов, директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради.




«Реалізували проєкт завдяки фінансуванню заходів у рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва м. Дніпра на 2023 - 2027 роки та створенню Центру підтримки бізнесу Дніпровської міської ради у Прозорому офісі. За результатами захисту стартап-проєктів було обрано три найбільш перспективні з точки зору ефективності та готовності до відкриття ФОП. Троє переможців отримали іменні сертифікати на супровід в отриманні гранту та розвиток бізнес-моделі», - додала заступниця начальника управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Ольга Мороз.