У Дніпрі новонародженим малюкам подарували їхні перші вишиванки

У Дніпрі до Всесвітнього дня вишиванки новонародженим малюкам зробили перші подарунки. Прямо у пологовому крихіткам вручили вишиті сорочки. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.


«Вручили діточкам перші вишиванки, привітали їхніх батьків. Дуже зворушливий момент. Нехай вони будуть їм оберегом. Хочеться, щоб ці хлопчики та дівчатка виросли у заможній та успішній країні» – зазначила директорка департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Юлія Манаєнкова.  


Новонароджені хлопчики отримали вишиванки з орнаментом в синьо-жовтих кольорах. 


Дівчатка  –  традиційних червоних. 


Одразу на пам’ять – перша примірка.  


Серед тих, хто отримав подарунок – маленька Ангеліна. Дівчинці лише чотири дні від народження. Для мами Тетяни вона третя дитина. Вдома на сестру чекають два старші брати.


«Коли лежиш у пологовому, інколи за днями тижня не слідкуєш, не те що за святами. А сьогодні до нас прийшли, подарунки вручили, привітали. Вау! Було неочікувано. Будемо у вишиванках святкувати перемогу», – сказала новоспечена матуся Тетяна.


Жінка додала, що коли була вагітна, донька їй наснилася у вишиванці. Тож як почалася війна, майбутня мама нікуди не поїхала. Вирішила, що дитина повинна народитися на рідній українській землі. 

Марія з Першотравенська точно знає, що виховуватиме новонародженого сина справжнім патріотом.


«Дуже гарна вишиваночка. Обов’язково одягатиму в неї малюка. Особливо на великі свята. Синочок буде найкращим, найкрасивішим, найщасливішим, найсильнішим. Нашим захисником», – впевнена Марія.  


Загалом з початку війни в області з’явилася на світ 3381 дитина. З них 1789 дівчат та 1592 хлопчиків. За останню добу на Дніпропетровщині народилося 52 малюки.