У Дніпрі представники мерії та ДТЕК чистили від сміття берег Монастирського острова

У Дніпрі 5 червня чистили від сміття берег Монастирського острова. Представники департаменту екологічної політики Дніпровської міськради спільно з ДТЕК Дніпровські електромережі вийшли на екополювання на каяках.




«Вирішили присвятити це прибирання Всесвітньому дню довкілля. Сама вперше доєдналась до екотолоки саме на воді, бо треба дбати про навколишнє середовище. Залишене сміття на березі потрапляє у річку і її жителі неабияк страждають від цього. Наприклад, можуть з’їсти маленькі шматки пластику, які не перетравлюються. А ще таке прибирання – це спілкування й гарний настрій», — розповіла Наталя Бовкун, завідувачка сектору санітарного нагляду відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міськради.




Прибирали пластикові пакети та інший непотріб, що залишають по собі мешканці після відпочинку.


«Сміття було, але не так багато, як у попередні роки. Така тенденція дуже тішить. За сім років таких виїздів ми бачимо, що люди стають свідомішими. Зі знайденого у мене – пластик: пляшки, відра тощо. Їх можна здати далі на переробку. Усього до прибирання берегової лінії доєднались 16 людей на 8 каяках», — зазначила Ірина Козлова, заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради.






За декілька годин учасники екоакції зібрали 72 кілограми сміття.