У Дніпрі пройшло відкрите тренування з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів

22 липня на території СДЮШОР №5 ім. М. І. Говорунова, що в місті Дніпро, відбулося відкрите тренування з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів (Warrior Games). На початку відкритого тренування членів команди привітав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У Дніпрі пройшло відкрите тренування з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів
"Сьогодні у нас унікальна подія. Ми бачимо з вами відкрите тренування наших ветеранів зі спорту - це частина збірної України, яка захищатиме інтереси нашої держави в Америці. Спочатку хлопці захищали нашу країну на передовій, а зараз у спорті. Це перше таке змагання і збори, які відбуваються в Дніпропетровській області. Я хочу побажати нашим хлопцям успіхів і перемоги. Я впевнений, що вони привезуть нагороди", - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Збірна України на Іграх Воїнів (Warrior Games) - це 40 осіб, а на змаганнях з баскетболу беруть участь 23. До її складу увійшли і представники Дніпропетровської області, два хлопця з Кривого Рогу і один з Дніпра.

MG_8903-640x480.jpg

Україна в цьому році вперше в вересні візьме участь у міжнародних змаганнях Ігри Воїнів, тому ветерани-члени збірної активно готуються, особливо в нових для себе видах спорту. Саме таким є баскетбол на візках - один з найбільш видовищних видів спорту з програми Warrior Games. Це командний вид, який об'єднує ветеранів і дозволяє в прямому сенсі відчувати плече побратима.

MG_8961-640x480.jpg

Тренування проходило на одному із небагатьох майданчиків в Україні, які ідеально для цього підходять. Майданчик в Дніпрі пристосований для цього складного виду спорту. У школі ідеальне покриття, яке відповідає усім міжнародним стандартам. Тому при переміщенні на візках спортсмени не відчувають дискомфорту.

2.jpg

"Немає нічого дивного, що саме в Дніпрі на базі спортивної школи відбуваються ці збори. Якби не воїни, то ні наші діти, і ні професійні спортсмени не мали можливості проводити тут свою спортивну час. Тому, коли з'явилася така можливість взяти участь в цьому заході - ми з задоволенням його підтримали", - зазначив Валерій Кондратьєв.

MG_8969-640x480.jpg

 Національна координаторка Invictus Games України Оксана Горбач розповіла, що вперше Україна візьме участь в змаганнях на Іграх Воїнів (Warrior Games): "Це міжнародні змагання для учасників бойових дій, військовослужбовців або ветеранів, які отримали поранення, травми або захворювання при виконанні службових обов'язків в зоні проведення бойових дій. Це один з найкращих і найбільших заходів для ветеранів. у нас 10-е тренування з баскетболу на візках. Ми відчуваємо відповідальність. Ми вперше будемо виступати на візках на Міжнародній арені і представляти всю Україну в цьому виді спорту. Тому тренування для нас важливі. Ми дуже раді, що цей навчально тренувальний збір відбувся за підтримки Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської обласної державної адміністрації».

3.jpg

Оксана Горбач також зазначила, що правила гри по баскетболу на інвалідних візках не відрізняються від звичної, а є тільки відмінності за вимогами до умов майданчика. Також досить дорогими є коляски на яких проходить гра. Так десять коштують 30 000 євро. Саме тому зараз мала кількість команд в цьому напрямку спорту.

MG_8407.jpg

Микола Лукашук додав, що Дніпропетровська обласна рада підготувала особливий івент для команди: "Ми їм також підготували після завершення зборів чудовий івент - стрибки з парашутом. Тому хочу побажати нашій збірній перемоги, удачі. Слава Україні!".

MG_8612.jpg