У Дніпрі стартувала модернізація пологового будинку №1

У Дніпрі розпочали оновлення корпусу пологового будинку №1. Акцент – на енергозбереженні і термомодернізації. Утеплять фасад, покрівлю, встановлять нові вікна. Із ходом робіт ознайомився перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«На Дніпропетровщині розбудовуємо медичну інфраструктуру. Серед нових проєктів – реконструкція пологового будинку №1 у Дніпрі. Її починаємо з зовнішніх робіт. Підрядники збережуть історичний вигляд будівлі», – зазначив Володимир Орлов. 



Об’єкт входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 



«Реконструкція відбувається за рахунок обласного і державного бюджетів. Загалом виділили 34,4 млн грн. Далі в планах відремонтувати всередині усі 5 поверхів пологового», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.


Навесні 2022 року пологовий відзначатиме 60-річчя. До ювілею утеплять фасад, перекриють дах, встановлять нові вікна. Оновлення будівлі почали з пральні. А ще замінили систему опалення. 



«За увесь час у пологовому будинку №1 народилося 350 тис немовлят. Це третина населення Дніпра, – сказав народний депутат України В’ячеслав Медяник. – Я як депутат направив 40 млн грн своєї субвенції на придбання сучасного обладнання для пологового. В плані й далі оснащувати його на високому рівні». 



Запланований і ремонт стерилізаційної. Приміщення приведуть до ладу. Встановлять два надсучасних стерилізатора німецького виробництва. Таких на всю Україну тільки декілька. Нове обладнання – замість старого, яке працює ще з часів будівництва пологового. 



«Ми щасливі. В передчутті великих змін. Впевнена, після реконструкції, ще більше жінок в нас діток народжуватимуть. Матусям буде комфортніше, затишніше», – розповіла генеральна директорка Міського пологового будинку №1 Олена Щербакова. 



На подвір’ї медзакладу проведуть благоустрій. Зокрема, облаштують зону відпочинку для новоспечених матусь. 



У Дніпровському пологовому будинку №1 в середньому щороку народжується 2 тис малюків. З початку 2021 року  на світ з’явилися понад 1,5 тис дітей.