У Дніпрі в одному з університетів курсанти присягнули на вірність державі

У Дніпрі майже півсотні курсантів одного з вищих навчальних закладів області присягнули на вірність українському народові. Це цьогорічні вступники військової кафедри на базі університету.


«Сьогодні ви взяли відповідальність служити своїй державі. Проявили мужність і відданість. Слова цієї присяги відтепер у вашому серці назавжди», – звернувся до курсантів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Юрій Яндульський.


Після присяги хлопцям та дівчатам присвоюється перше військове звання – солдат.


«Молоде покоління зараз дуже вмотивоване. Вони прагнуть нового, прагнуть здійснення своїх мрій. І однієї загальної – нашої Перемоги», – розповів начальник навчального курсу, майор Антон Коломієць.


Хлопці та дівчата проходили навчальний курс протягом місяця. Їм від 17 до 30 років.


«Вони пройшли блоки тактичної, військової, медичної, фізичної підготовки. Було багато різних видів тренувань. Займалися з 8 ранку до 19 вечора. Вони молодці, витримали такий режим. Найбільше їм сподобалася практична частина. Вони дуже швидко вчаться, я був приємно цим здивований», – підкреслив начальник навчального курсу.


Більшість з курсантів тільки-но закінчили школу. Тож поки на шляху вибору майбутньої професії.


«Служити на військовій кафедрі та захищати країну в нинішній час – престижно. Я хочу вчитися надалі і практикуватися, аби бути корисним. Ця місячна підготовка зробила мене більш дисциплінованим. Найбільше мене вразило заняття, коли ми вивчали структуру гранати. Було важко перші дні, але я звик», – каже солдат Максим. 


Присягнула на вірність державі й 17-річна Катерина. Вся родина дівчинки військові, тож вона вирішила продовжити династію.


«Після цього навчання мені припала до душі тактична медицина. І вона мені знадобиться навіть в цивільному житті. Будь-якій людині це слід знати, вміти. Це досвід, який мені потрібен», – зізнається дівчина.


Новоспечених військовослужбовців прийшли підтримати батьки та друзі.


«Відчуття гордості за мою дитину, що ми виховали сина. Я дуже хвилювалася за нього, коли він вирішив обрати такий шлях. Але не могла не підтримати», – ділиться мама солдата Світлана.


Привітати молодих курсантів завітав заслужений артист України Петро Чорний.